Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kışlık Közde Patlıcan

Kışlık Közde Patlıcan

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kışlık Közde Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

*810 kilo kadar patlıcan (ihtiyacınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz)
*1 su bardağı kadar sıvı yağ
*Kaya tuzu
*67 adet kavanoz ve mümkünse kullanılmamış yeni kapak (Ben son dakika temin edemediğim için eski kapakları kaynatıp havasını alıp kullanmak zorunda kaldım)

Kışlık Közde Patlıcan Tarifi Yapılışı Öncelikle patlıcanları ekmek fırınlarında, ev fırınında yada ateşte eriyene kadar pişiriyoruz Kabuklarını soyarak iri kıyım yada robotta düşük derecede ufaltıyoruz Sonra hepsini bir kapta tuz ve sıvı yağ ile iyice karıştırıp kavanozlara yerleştiriyoruz Kaşıkla bastırarak yerleştirdikten sonra iki parmak eksik boşluk kalacak kadar yer bırakıyoruz Sonuna kadar doldurmayınız bıçakla bir kaç defa aralara vurarak kalan havayı alıyoruz Üzerine de tüm boşluğu kapatacak kadar sıvı yağ ekleyip kapağını sıkıca kapatıyoruz Son olarak derin düdüklü tencereye yerleştirip 1 bezi kavanoz aralarına birbirine çarpmaması için yerleştirip üzerini geçecek şekilde su ekleyip 20 dk kaynatıyoruz Kavanozları çıkardıktan sonra son kez ağzını 1 kez daha sıkarak kapatıyoruz hava kaçırmış olma ihtimaline karşı Ters yüzünü çevirip soğuyana kadar bekliyoruz Daha sonra tekrar düz çevirip serin ve kuru bir yerde muhafaza ediyoruz Rabbim yemeği nasip etsin
*
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,749Kullanıcılar
lekesizSon üye
Üst Alt