iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Közde Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
*810 kilo kadar patlıcan (ihtiyacınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz)
*1 su bardağı kadar sıvı yağ
*Kaya tuzu
*67 adet kavanoz ve mümkünse kullanılmamış yeni kapak (Ben son dakika temin edemediğim için eski kapakları kaynatıp havasını alıp kullanmak zorunda kaldım)
Kışlık Közde Patlıcan Tarifi Yapılışı Öncelikle patlıcanları ekmek fırınlarında, ev fırınında yada ateşte eriyene kadar pişiriyoruz Kabuklarını soyarak iri kıyım yada robotta düşük derecede ufaltıyoruz Sonra hepsini bir kapta tuz ve sıvı yağ ile iyice karıştırıp kavanozlara yerleştiriyoruz Kaşıkla bastırarak yerleştirdikten sonra iki parmak eksik boşluk kalacak kadar yer bırakıyoruz Sonuna kadar doldurmayınız bıçakla bir kaç defa aralara vurarak kalan havayı alıyoruz Üzerine de tüm boşluğu kapatacak kadar sıvı yağ ekleyip kapağını sıkıca kapatıyoruz Son olarak derin düdüklü tencereye yerleştirip 1 bezi kavanoz aralarına birbirine çarpmaması için yerleştirip üzerini geçecek şekilde su ekleyip 20 dk kaynatıyoruz Kavanozları çıkardıktan sonra son kez ağzını 1 kez daha sıkarak kapatıyoruz hava kaçırmış olma ihtimaline karşı Ters yüzünü çevirip soğuyana kadar bekliyoruz Daha sonra tekrar düz çevirip serin ve kuru bir yerde muhafaza ediyoruz Rabbim yemeği nasip etsin
*
*810 kilo kadar patlıcan (ihtiyacınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz)
*1 su bardağı kadar sıvı yağ
*Kaya tuzu
*67 adet kavanoz ve mümkünse kullanılmamış yeni kapak (Ben son dakika temin edemediğim için eski kapakları kaynatıp havasını alıp kullanmak zorunda kaldım)
Kışlık Közde Patlıcan Tarifi Yapılışı Öncelikle patlıcanları ekmek fırınlarında, ev fırınında yada ateşte eriyene kadar pişiriyoruz Kabuklarını soyarak iri kıyım yada robotta düşük derecede ufaltıyoruz Sonra hepsini bir kapta tuz ve sıvı yağ ile iyice karıştırıp kavanozlara yerleştiriyoruz Kaşıkla bastırarak yerleştirdikten sonra iki parmak eksik boşluk kalacak kadar yer bırakıyoruz Sonuna kadar doldurmayınız bıçakla bir kaç defa aralara vurarak kalan havayı alıyoruz Üzerine de tüm boşluğu kapatacak kadar sıvı yağ ekleyip kapağını sıkıca kapatıyoruz Son olarak derin düdüklü tencereye yerleştirip 1 bezi kavanoz aralarına birbirine çarpmaması için yerleştirip üzerini geçecek şekilde su ekleyip 20 dk kaynatıyoruz Kavanozları çıkardıktan sonra son kez ağzını 1 kez daha sıkarak kapatıyoruz hava kaçırmış olma ihtimaline karşı Ters yüzünü çevirip soğuyana kadar bekliyoruz Daha sonra tekrar düz çevirip serin ve kuru bir yerde muhafaza ediyoruz Rabbim yemeği nasip etsin
*