iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Közlenmiş Patlıcan Nasıl Hazırlanır? Tarifi İçin Malzemeler
*Patlıcan (Kemer, topak veya bostan patlıcanı)
Kışlık Közlenmiş Patlıcan Nasıl Hazırlanır? Tarifi Yapılışı Yaylada elinizin altında sebzeler meyveler tazecik iken duramıyorsunuz Ateş de yakılmış iken 2 tane patlıcan közleyip yapıp bu günü kurtarayım hiç olmuyor Kışlık patlıcan zamanı gelmiş bile…
Odun ateşinde mis gibi kokar bostan patlıcanı, gerçek köz kokusu bu patlıcanla yaptığınız her lezzete özel bir tat kadar… Ben mümkün olduğu kadar elektrik fırının da közleme yapmıyorum Çünkü “gerçek közleme olduğuna lezzet olarak inanmıyorum Özellikle patlıcan severseniz odun közünde pişen tadı aldıktan sonra fırında bu işin gerçek tadı olmadığını anlarsınız
Şimdi yaz hangimiz bir yerlerde mangal yakmıyoruz ki, alıverin 34 adet patlıcan atın közün üstüne… Kabukları ayıklamayı piknik dönüşü evde bile yapabilirsiniz
Bulabiliyorsanız bostan patlıcanı denilen iri patlıcan tercihiniz olsun, çünkü kuvvetli ateşte içi kurumuyor Eğer kemer veya topak patlıcan kullanmak istiyorsanız sadece közde de bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz
Yıkanmış patlıcanların sap kısmındaki sivri kısımları kesin, sadece tepedeki sap kısmı kalsın Harlı ateş veya odun kömüründe közleyin İlk sıcaklığı geçince kabukları soyun Limonlu suda bekletin Böylece patlıcanınız beyaz kalacaktır Limonlu su közün sert tadını da alıyor Poşetin içindeki havayı alarak istediğiniz adette hazırlayın Derin dondurucuya koyun
Bu patlıcanla deneyebileyeceğiniz tarifler ise şunlar;
http:wwwnefisyemektariflericompatlicansalatasi
http:wwwnefisyemektariflericompatlicanbiberyogurtlamasitarifi
http:wwwnefisyemektariflericombabagannusyoresel
http:wwwnefisyemektariflericomalinaziktarifi
*Patlıcan (Kemer, topak veya bostan patlıcanı)
Kışlık Közlenmiş Patlıcan Nasıl Hazırlanır? Tarifi Yapılışı Yaylada elinizin altında sebzeler meyveler tazecik iken duramıyorsunuz Ateş de yakılmış iken 2 tane patlıcan közleyip yapıp bu günü kurtarayım hiç olmuyor Kışlık patlıcan zamanı gelmiş bile…
Odun ateşinde mis gibi kokar bostan patlıcanı, gerçek köz kokusu bu patlıcanla yaptığınız her lezzete özel bir tat kadar… Ben mümkün olduğu kadar elektrik fırının da közleme yapmıyorum Çünkü “gerçek közleme olduğuna lezzet olarak inanmıyorum Özellikle patlıcan severseniz odun közünde pişen tadı aldıktan sonra fırında bu işin gerçek tadı olmadığını anlarsınız
Şimdi yaz hangimiz bir yerlerde mangal yakmıyoruz ki, alıverin 34 adet patlıcan atın közün üstüne… Kabukları ayıklamayı piknik dönüşü evde bile yapabilirsiniz
Bulabiliyorsanız bostan patlıcanı denilen iri patlıcan tercihiniz olsun, çünkü kuvvetli ateşte içi kurumuyor Eğer kemer veya topak patlıcan kullanmak istiyorsanız sadece közde de bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz
Yıkanmış patlıcanların sap kısmındaki sivri kısımları kesin, sadece tepedeki sap kısmı kalsın Harlı ateş veya odun kömüründe közleyin İlk sıcaklığı geçince kabukları soyun Limonlu suda bekletin Böylece patlıcanınız beyaz kalacaktır Limonlu su közün sert tadını da alıyor Poşetin içindeki havayı alarak istediğiniz adette hazırlayın Derin dondurucuya koyun
Bu patlıcanla deneyebileyeceğiniz tarifler ise şunlar;
http:wwwnefisyemektariflericompatlicansalatasi
http:wwwnefisyemektariflericompatlicanbiberyogurtlamasitarifi
http:wwwnefisyemektariflericombabagannusyoresel
http:wwwnefisyemektariflericomalinaziktarifi