iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Menemen Tarifi (Eyfa Aşkı) İçin Malzemeler
*6 kilo domates
*1 kilo sivri çarliston biber
*İsteğe bağlı acı veya tatlı
*1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*Yeteri kadar kavanoz ve sıfır kapak
Kışlık Menemen Tarifi (Eyfa Aşkı) Yapılışı Merhaba Canlar Öncelikle domateslerim izin üzerine artı işareti yaparak üzerini aşacak kadar sıcak su ile dolduruyoruz, daha sonra yıkamış olduğumuz sivri biberlerin arzu ettiğimiz bir şekilde doğruyoruz Derince bir tencereye sıvı yağımızı koyuyoruz sıvı yağımız kızmaya başladığı anda biberlerimizi atıp Kısık Ateşte 15 Dakika kavuruyoruz Daha sonrasında kabukları soyulmuş olan domateslerim izi küp şeker boyutunda doğrayıp biberlerin üzerine koyuyoruz Bu esnada tuzunu da ekliyoruz Orta ateşte domatesler hafif suyunu çekene kadar pişiriyoruz Daha sonra sıcak suda beklettiğimiz kavanozlara dolduruyoruz Şimdiden tüm deneyenlere Afiyet bal şeker olsun Not:kavanozları mutlaka sıcak suda bekletin sıfır kullanacağınız kapakları da kapakları kapatırken bir peçete yardımıyla içine tampon yapıp fazla suyu alın ve sıkıca kapatın Bir gece ters çevirerek bekletin sabah kontrolden geçirerek karanlık ve serin bir yerde 2 yıl saklaya bilirsiniz Taşma sızdırma yada kulağınıza götürdüğünüzde hava kaçırdığını anladığınız an buz dolabı poşetine aktarıp derin dondurucuda da kullana bilirsiniz Harcanan emek kolay değil heba olmasına izin vermeyin canlar
*6 kilo domates
*1 kilo sivri çarliston biber
*İsteğe bağlı acı veya tatlı
*1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*Yeteri kadar kavanoz ve sıfır kapak
Kışlık Menemen Tarifi (Eyfa Aşkı) Yapılışı Merhaba Canlar Öncelikle domateslerim izin üzerine artı işareti yaparak üzerini aşacak kadar sıcak su ile dolduruyoruz, daha sonra yıkamış olduğumuz sivri biberlerin arzu ettiğimiz bir şekilde doğruyoruz Derince bir tencereye sıvı yağımızı koyuyoruz sıvı yağımız kızmaya başladığı anda biberlerimizi atıp Kısık Ateşte 15 Dakika kavuruyoruz Daha sonrasında kabukları soyulmuş olan domateslerim izi küp şeker boyutunda doğrayıp biberlerin üzerine koyuyoruz Bu esnada tuzunu da ekliyoruz Orta ateşte domatesler hafif suyunu çekene kadar pişiriyoruz Daha sonra sıcak suda beklettiğimiz kavanozlara dolduruyoruz Şimdiden tüm deneyenlere Afiyet bal şeker olsun Not:kavanozları mutlaka sıcak suda bekletin sıfır kullanacağınız kapakları da kapakları kapatırken bir peçete yardımıyla içine tampon yapıp fazla suyu alın ve sıkıca kapatın Bir gece ters çevirerek bekletin sabah kontrolden geçirerek karanlık ve serin bir yerde 2 yıl saklaya bilirsiniz Taşma sızdırma yada kulağınıza götürdüğünüzde hava kaçırdığını anladığınız an buz dolabı poşetine aktarıp derin dondurucuda da kullana bilirsiniz Harcanan emek kolay değil heba olmasına izin vermeyin canlar