iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Menemen Tarifi İçin Malzemeler
*2 Kg domates
*67 Tane biber( Menemende biberi seviyorsanız daha fazla koyabilirsiniz )
*23 Yemek kaşığı sıvı yağ
*1 Tatlı kaşığı tuz
*Cam kavanoz
*Yeni kavanoz kapağı
Kışlık Menemen Tarifi Yapılışı Kışlık menemen yapmak için, domates soslarımı hazırladım Ben içine fazla biber koymadım Siz ev halkının tercihine göre daha fazla biber koyabilirsiniz Tuz oranını kendi istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz
Kavanoz kapaklarını mutlaka yeni kapak kullanmanızı öneririm Ayrıca kapakları kapatmadan önce kaynatıp, sıcakken alıp kapatmanız daha etkili olur Ben tüm konserve, domates soslarında öyle yapıyorum
Bu malzemelerle, 3 adet 250 Gr ve 2 adet 500 Gr lık kavanoz hazırladım
Hazırlanması
Domateslerin kabuklarını soyun
Biberlerin çekirdeklerini çıkartın
Biberleri ince ince doğrayıp kavurun biraz
Üzerine küçük doğranmış domatesleri ilave edin
Kaynamaya başladıktan sonra altını biraz kısın
Domatesler piştikten sonra altını kapatmadan, kavanozlara doldurun
Sıcak suyun içinde kaynamaya bıraktığınız kapaklardan alıp sıcakken alıp ağzını sıkıca kapatın
Ters çevirin, ertesi güne kadar öylece kalsın
Sonra serin ve ışık almayan bir yere kaldırın
Ben 3 adet 250 Gr ve 2 adet 500 Gr lık kavanozlara koydum
Afiyet olsun
*2 Kg domates
*67 Tane biber( Menemende biberi seviyorsanız daha fazla koyabilirsiniz )
*23 Yemek kaşığı sıvı yağ
*1 Tatlı kaşığı tuz
*Cam kavanoz
*Yeni kavanoz kapağı
Kışlık Menemen Tarifi Yapılışı Kışlık menemen yapmak için, domates soslarımı hazırladım Ben içine fazla biber koymadım Siz ev halkının tercihine göre daha fazla biber koyabilirsiniz Tuz oranını kendi istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz
Kavanoz kapaklarını mutlaka yeni kapak kullanmanızı öneririm Ayrıca kapakları kapatmadan önce kaynatıp, sıcakken alıp kapatmanız daha etkili olur Ben tüm konserve, domates soslarında öyle yapıyorum
Bu malzemelerle, 3 adet 250 Gr ve 2 adet 500 Gr lık kavanoz hazırladım
Hazırlanması
Domateslerin kabuklarını soyun
Biberlerin çekirdeklerini çıkartın
Biberleri ince ince doğrayıp kavurun biraz
Üzerine küçük doğranmış domatesleri ilave edin
Kaynamaya başladıktan sonra altını biraz kısın
Domatesler piştikten sonra altını kapatmadan, kavanozlara doldurun
Sıcak suyun içinde kaynamaya bıraktığınız kapaklardan alıp sıcakken alıp ağzını sıkıca kapatın
Ters çevirin, ertesi güne kadar öylece kalsın
Sonra serin ve ışık almayan bir yere kaldırın
Ben 3 adet 250 Gr ve 2 adet 500 Gr lık kavanozlara koydum
Afiyet olsun