Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kışlık Menemen Tarifi

Kışlık Menemen Tarifi
0
130

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kışlık Menemen Tarifi İçin Malzemeler

*İstenilen kadar biber ve domates
*Bir tatlı kaşığı kekik ve nane
*Tuz

Kışlık Menemen Tarifi Yapılışı
Dolabımda annemin Köyden Gönderdiği biberlerim ve domateslerim vardı Kaç gündür bir fırsat bulup yapamadım Tatil bu derken giriştim hemen çıkardım biberleri, ayıkladım çekirdeklerini ve ince kıyım doğradık Domateslerin kabuklarını soyup onları da ince ince doğradım ama isterseniz siz blendırdan geçirebilirsiniz Göz kararı zeytinyağında biberleri kavurup domatesi ekledim Ardından baharat ve tuz Yaklaşık yarım saat kadar domatesle biber Pişti Sıcak sıcak kavanozlara doldurup kapağını kapattık Kapağını kapatırken hızlı olmak ve kapakların yeni olması konservenin tutması açısından önemli Ben hızlıca doldurdum eşim de kapaklarını kapanıverdi Ters çevirip üzerini de havlu ile kapattım İlk denemem Annem kavanozları kapattıktan sonra bir de kazanda kaynatır Köyde çevremdeki duyumlardan bir ilk denedim Ve umarım olur ve biber ve domateslerim israf olmaz bize de afiyet olur

Similar threads

Kışlık Konserve Menemen Tarifi İçin Malzemeler *Domates *Biber Kışlık Konserve Menemen Tarifi Yapılışı Benim domatesim ve biberim köyümden geldiği için kaç kiloydu bilmiyorum o yuzden kilo yapamadim malzemeye siz aldığınız zaman biberi domatese göre ayarlasiniz Domatesleri yikayalim ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Kışlık Menemen Tarifi (Eyfa Aşkı) İçin Malzemeler *6 kilo domates *1 kilo sivri çarliston biber *İsteğe bağlı acı veya tatlı *1 buçuk çay bardağı sıvı yağ *1 yemek kaşığı tuz *Yeteri kadar kavanoz ve sıfır kapak Kışlık Menemen Tarifi (Eyfa Aşkı) Yapılışı Merhaba Canlar Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Kışlık Menemen Tarifi İçin Malzemeler *5 kg domates *1 kg sivri biber *1 çay bardağı sıvı yağ *Tuz Kışlık Menemen Tarifi Yapılışı Öncelikle sivri biberleri güzelce yıkayıp doğruyoruz Domateslerin de kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz Tencereye yağı koyup biberleri kavuruyoruz Biberler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Biber Sevmeyenlere Kışlık Menemen Tarifi İçin Malzemeler *20 kilo iri domates Biber Sevmeyenlere Kışlık Menemen Tarifi Yapılışı Ben ve eşim biber yemiyoruz ve asla evimize biber girmez, o yüzden ben bibersiz yaptım 20 kilodan 11 kavanoz çıktı, çünkü ben pazardan iri domates aldım Şimdi hadi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Kışlık Menemen Tarifi İçin Malzemeler *1 kilo yeşil biber *10 kilo domates *2 yemek kaşığı tuz *1 çay bardağı sıvı yağ Kışlık Menemen Tarifi Yapılışı Domateslerin kabuklarını soyup doğrayıp bir kaba alıyoruz Biberleri de ayıklayıp doğruyoruz Tenceremize benim tencerem büyük olduğu için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
858,496Konular
981,706Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt