Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kışlık Menemen

Kışlık Menemen

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kışlık Menemen Tarifi İçin Malzemeler

*20 kilo sivri domates
*2 kilo çarliston biber
*Sıvı yağ
*Tuz

Kışlık Menemen Tarifi Yapılışı Ben bu ölçüde yaptım isterseniz azaltıp isterseniz de çoğaltabilirsiniz malzemeleri 2 kişi olduğumuz için doğraması baya bir zaman aldı? domateslerimizin kabuklarını soyalım ve kavanozlara koyalım ki onlarla da salça yapalım onun tarifini de paylaşacağım yapmak isteyenler olursa profilimde bulabilir (muazzez biçer hanımdan gördüm ve hoşuma gitti bende denemek istedim) Kabuklarını soyduğumuz domatesleri doğrayalım onlar bittikten sonra biberleri doğrayalım, ikisini birden tenceremize koyalım, biberleri kavurmaya hiç *gerek yok tuzunu ve sıvı yağını ekleyip kapağını kapatalım ,altını açın ama karıştırabilirseniz ara ara karıştırın ki yanmasın, biraz kendini çektikten sonra iyice bir karıştırın kaynadıktan sonra kapağını kapatmayın ve ara ara karıştırmaya devam edin, domatesler iyice eridiğinde biberler piştiğinde olmuş demektir kıvamını kendinize göre ayarlanabilirsiniz eğer çok sulu sevmiyorsanız biraz daha kaynatın ki suyu çeksin, ben en az 2 30 saat pişirdim istediğiniz kıvama geldikten sonra altını kapatmayın ve sıcak sıcak alıp kavanozlara koyalım, tam doldurun ve battaniye veya başka bir şey serip üzerine ters çevirip yerleştirip üzerini örtün güneş almayan bir yerde bekletin kaldırdığınız zaman da serin yerde saklayın
Not: eğer kavanozlar eskiyse kapaklarını yeni alın mutlaka çünkü diğerleri tutmaz

Şimdiden yapacaklara afiyet olsun

858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt