iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Menemen Tarifi İçin Malzemeler
*6 kg armut domates
*1 kg yeşil biber
*1 çay bardağı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı iri tuz
Kışlık Menemen Tarifi Yapılışı Domatesleri yıkayıp derince bir kabın içine koyup üzerlerine kaynar su döküyoruz Diğer tarafta yıkadığımız biberleri ince ince doğrayıp zeytinyağı ekleyerek kavuruyoruz Domateslerin kabuklarını çekip küp küp doğruyoruz Doğradıklarımızı ince delikli bir süzgüye alarak 10 dk sarı suyunu akıtıp kaynatma tenceremize alıyoruz Kaynamaya başladıktan sonra yarım saat kadar kaynatıp, kavurduğumuz biberleri ekliyoruz İki yemek kaşığı (veya damak lezzetinize göre) iri tuz ekleyip bir iki taşım daha kaynatıyoruz Altını kısarak bir bez yardımı ile tuttuğumuz kavanozlara sıcak sıcak dolduruyoruz Kavanozların ağzını peçete ile temizleyip yeni bir kapakla kapatarak ters çeviriyoruz (Bir kavanozu doldurup kapattıktan sonra diğerine geçiniz )Ters çevirdiğimiz kavanozlara soğuyuncaya kadar dokunmuyoruz Soğuyunca çevirdiğimizde sızıntı yok ise kapaklar tutmuştur Serin ve karanlık bir yerde kış sonuna kadar taze kalır Eğer sızıntı yapan kapak olursa o kavanozu boşaltın tekrar kaynatıp başka bir kapakla kapatın
Bu tarifle kışın yaz domatesi tadıyla menemen yapabiliyorum veya makarnalara sos olarak kullanıyorum Kıymalı menemen yapıyorum Pratik ve lezzetli oluyor Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*6 kg armut domates
*1 kg yeşil biber
*1 çay bardağı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı iri tuz
Kışlık Menemen Tarifi Yapılışı Domatesleri yıkayıp derince bir kabın içine koyup üzerlerine kaynar su döküyoruz Diğer tarafta yıkadığımız biberleri ince ince doğrayıp zeytinyağı ekleyerek kavuruyoruz Domateslerin kabuklarını çekip küp küp doğruyoruz Doğradıklarımızı ince delikli bir süzgüye alarak 10 dk sarı suyunu akıtıp kaynatma tenceremize alıyoruz Kaynamaya başladıktan sonra yarım saat kadar kaynatıp, kavurduğumuz biberleri ekliyoruz İki yemek kaşığı (veya damak lezzetinize göre) iri tuz ekleyip bir iki taşım daha kaynatıyoruz Altını kısarak bir bez yardımı ile tuttuğumuz kavanozlara sıcak sıcak dolduruyoruz Kavanozların ağzını peçete ile temizleyip yeni bir kapakla kapatarak ters çeviriyoruz (Bir kavanozu doldurup kapattıktan sonra diğerine geçiniz )Ters çevirdiğimiz kavanozlara soğuyuncaya kadar dokunmuyoruz Soğuyunca çevirdiğimizde sızıntı yok ise kapaklar tutmuştur Serin ve karanlık bir yerde kış sonuna kadar taze kalır Eğer sızıntı yapan kapak olursa o kavanozu boşaltın tekrar kaynatıp başka bir kapakla kapatın
Bu tarifle kışın yaz domatesi tadıyla menemen yapabiliyorum veya makarnalara sos olarak kullanıyorum Kıymalı menemen yapıyorum Pratik ve lezzetli oluyor Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun