iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Menemen Tarifi İçin Malzemeler
*10 kg domates
*2 kg sivri biber
*8 adet 1 lt boş kavanoz
Kışlık Menemen Tarifi Yapılışı
Domatesler iyice yıkanır ve bıçak ile her birine en az üç çizik atılır Daha önceden büyük bir tencerede su kaynatılır, kaynayan suya domatesler atılır yalnız domatesler su üstüne çıkmamalı İki üç dk kaynar suda bekletilip çıkarılır Elleriniz dayanıyorsa elinizle yada elen ile kabukları soyulur İster rondodan geçirin ister bıçak ile doğrayın Daha sonra büyük bir tencereye alın 30 dk kaynatın, ağzı kapalı olması iyi olur Bu arada sivri biberleri yıkayıp ben çekirdeklerini ayıklamadım siz istersiniz ayıklayıp doğrayın daha sonra 30 dk kaynattığınız domatesleri ekleyin Böylece 15 dk daha kaynatın Kavanozlarınızı yıkayıp bekletin, küçük bir tencerede su kaynatın İçine kavanoz kapaklarını atın bir süre kaynağın sonra kaynayan sudan kavanoza su alın İyice çalkalayın hemen ara vermeden domatesleri doldurun tencerede kaynayan kapağı kapatan Birini alıp ara vermeden sıkıca kapatın iyice sık malısınız daha sonra hemen elinizin altı olmayan bir yere ters çevirip bırakın Böyle 12 gün kalsın arada bakın sızma var mi diye yerinden oynamasın ama afiyet olsun
*10 kg domates
*2 kg sivri biber
*8 adet 1 lt boş kavanoz
Kışlık Menemen Tarifi Yapılışı
Domatesler iyice yıkanır ve bıçak ile her birine en az üç çizik atılır Daha önceden büyük bir tencerede su kaynatılır, kaynayan suya domatesler atılır yalnız domatesler su üstüne çıkmamalı İki üç dk kaynar suda bekletilip çıkarılır Elleriniz dayanıyorsa elinizle yada elen ile kabukları soyulur İster rondodan geçirin ister bıçak ile doğrayın Daha sonra büyük bir tencereye alın 30 dk kaynatın, ağzı kapalı olması iyi olur Bu arada sivri biberleri yıkayıp ben çekirdeklerini ayıklamadım siz istersiniz ayıklayıp doğrayın daha sonra 30 dk kaynattığınız domatesleri ekleyin Böylece 15 dk daha kaynatın Kavanozlarınızı yıkayıp bekletin, küçük bir tencerede su kaynatın İçine kavanoz kapaklarını atın bir süre kaynağın sonra kaynayan sudan kavanoza su alın İyice çalkalayın hemen ara vermeden domatesleri doldurun tencerede kaynayan kapağı kapatan Birini alıp ara vermeden sıkıca kapatın iyice sık malısınız daha sonra hemen elinizin altı olmayan bir yere ters çevirip bırakın Böyle 12 gün kalsın arada bakın sızma var mi diye yerinden oynamasın ama afiyet olsun