iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Patlıcan Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
*2 kg patlıcan
*2 kg domates
*2 adet büyük boy kırmızı kapya biber
*1 baş sarımsak
*4 yada 5 yemek kaşığı tereyağ
*Tuz
Kışlık Patlıcan Konservesi Tarifi Yapılışı Patlıcanları yıkayıp alaca soyduktan sonra küp şeklinde doğrayalım
Doğranmış patlıcanları bol tuzlu suda 20 yada 30 dakika kadar bekletelim
Patlıcanlar bekleme aşamasındayken, kırmızı biberleri ve sarımsakları yemeklik doğrayalım
Domateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğradıktan sonra, büyük boy tencereye tereyağın tamamını koyup erimesini bekleyelim
Eritilmiş tereyağına önce doğranmış kırmızı biberleri ekleyip 2 dakika kadar kavuralım
Ardından sarımsakları ekleyip kısa süre de onları kavurduktan sonra, domatesleri ve tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatalım
Yaklaşık 20 dakika sonra domatesler eriyor Patlıcanlar tencereye eklendikten sonra kapağı kapatıp ara ara alt üst yaparsak patlıcanlara domatesin sosunu yeterince yedirmiş oluruz
Yaklaşık 20 dakika yetiyor Sonrasında patlıcanları kavanozlara doldurup kaynar vaziyette ki kapakla sıkıca kapatıp ters çevirelim Ertesi güne kadar bu şekilde bekletelim
not: Pişme esnasında patlıcanları sık sık *karıştırmayın bu patlıcanların ezilmesine neden olur
kavanozların kapaklarını patlıcanlar pişme aşamasındayken ayrı bir tencerede kaynatırsanız, konservenizin hava alıp bozulma şansını ortadan kaldırmış olursunuz Patlıcanları kavonozlara doldurana kadar kapaklar kaynar vaziyette olsun
Afiyetler olsun…
*2 kg patlıcan
*2 kg domates
*2 adet büyük boy kırmızı kapya biber
*1 baş sarımsak
*4 yada 5 yemek kaşığı tereyağ
*Tuz
Kışlık Patlıcan Konservesi Tarifi Yapılışı Patlıcanları yıkayıp alaca soyduktan sonra küp şeklinde doğrayalım
Doğranmış patlıcanları bol tuzlu suda 20 yada 30 dakika kadar bekletelim
Patlıcanlar bekleme aşamasındayken, kırmızı biberleri ve sarımsakları yemeklik doğrayalım
Domateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğradıktan sonra, büyük boy tencereye tereyağın tamamını koyup erimesini bekleyelim
Eritilmiş tereyağına önce doğranmış kırmızı biberleri ekleyip 2 dakika kadar kavuralım
Ardından sarımsakları ekleyip kısa süre de onları kavurduktan sonra, domatesleri ve tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatalım
Yaklaşık 20 dakika sonra domatesler eriyor Patlıcanlar tencereye eklendikten sonra kapağı kapatıp ara ara alt üst yaparsak patlıcanlara domatesin sosunu yeterince yedirmiş oluruz
Yaklaşık 20 dakika yetiyor Sonrasında patlıcanları kavanozlara doldurup kaynar vaziyette ki kapakla sıkıca kapatıp ters çevirelim Ertesi güne kadar bu şekilde bekletelim
not: Pişme esnasında patlıcanları sık sık *karıştırmayın bu patlıcanların ezilmesine neden olur
kavanozların kapaklarını patlıcanlar pişme aşamasındayken ayrı bir tencerede kaynatırsanız, konservenizin hava alıp bozulma şansını ortadan kaldırmış olursunuz Patlıcanları kavonozlara doldurana kadar kapaklar kaynar vaziyette olsun
Afiyetler olsun…