iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Patlıcan Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
*5 kilo patlıcan
*3 kilo domates
*1 kilo biber
*Kızartmak için 1, 5 kilo yağ
*45 yemek kaşığı tuz
*5 kavanoz
*5 adet hiç kullanılmamış kavanoz kapağı
Kışlık Patlıcan Konservesi Tarifi Yapılışı Öncelikli olarak patlıcanları yıkayıp yemeklik olacak şekilde doğruyoruz, sonra tuzlu suda bekleyemeye alıyoruz sonra domateslerin kabuklarını soyup küp küp den biraz iri soruyoruz ,tencerenin içine sonra biberleri yıkayıp kurulayıp doğruyoruz sonra patlıcanların suyunu süzdürüp sofra bezine döküp bir güzel kuruluyoruz, kızartma yapacağımız kabın içine yağı alıp kızdırdıktan sonra içine alçak kadar patlıcanımızı koyup nar gibi kızarana kadar kızartılır havlu kağıt serilmiş tepsinin içine alınır bu işlem bittiğinde domateslerin altı yakılır ve kaynatmaya bırakılır ,domatesler kaymaya kadar doğradığımız biberlerde kızartılır ,sonra içine eksiğimiz bir kafa sarımsak domatesler karıştırılır ve biraz daha kaynatılır sonra içine kızarmış patlıcanlarımz biberlerimiz eklenir ve az biraz 34 dk birlikte pişirilir ,sonrada tuzu eklenir kavanoz kapakları bu esnada sıcak suda bekletilir ve kavanozlara koyduğumuz patlıcanlı sos hemen ağzı bu sıcak suda beklemiş kapaklarla kapatılıp, ters çevrilir tabi kavanozun ağzını silmeyi unutmamak lazım, bu tarifle tam 5 kavanoz çıkıyor ve çok güzel bir tarifidir deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*5 kilo patlıcan
*3 kilo domates
*1 kilo biber
*Kızartmak için 1, 5 kilo yağ
*45 yemek kaşığı tuz
*5 kavanoz
*5 adet hiç kullanılmamış kavanoz kapağı
Kışlık Patlıcan Konservesi Tarifi Yapılışı Öncelikli olarak patlıcanları yıkayıp yemeklik olacak şekilde doğruyoruz, sonra tuzlu suda bekleyemeye alıyoruz sonra domateslerin kabuklarını soyup küp küp den biraz iri soruyoruz ,tencerenin içine sonra biberleri yıkayıp kurulayıp doğruyoruz sonra patlıcanların suyunu süzdürüp sofra bezine döküp bir güzel kuruluyoruz, kızartma yapacağımız kabın içine yağı alıp kızdırdıktan sonra içine alçak kadar patlıcanımızı koyup nar gibi kızarana kadar kızartılır havlu kağıt serilmiş tepsinin içine alınır bu işlem bittiğinde domateslerin altı yakılır ve kaynatmaya bırakılır ,domatesler kaymaya kadar doğradığımız biberlerde kızartılır ,sonra içine eksiğimiz bir kafa sarımsak domatesler karıştırılır ve biraz daha kaynatılır sonra içine kızarmış patlıcanlarımz biberlerimiz eklenir ve az biraz 34 dk birlikte pişirilir ,sonrada tuzu eklenir kavanoz kapakları bu esnada sıcak suda bekletilir ve kavanozlara koyduğumuz patlıcanlı sos hemen ağzı bu sıcak suda beklemiş kapaklarla kapatılıp, ters çevrilir tabi kavanozun ağzını silmeyi unutmamak lazım, bu tarifle tam 5 kavanoz çıkıyor ve çok güzel bir tarifidir deneyeceklere şimdiden afiyet olsun