iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Patlıcan Közleme Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
*İsteğe bağlı patlıcan
*Zeytinyağ veya sıvı yağ
*Tuz
*Su
*Kavanoz
Kışlık Patlıcan Közleme Konservesi Tarifi Yapılışı Selamün Aleyküm
şimdi evvelen arkadaşlar ben fırında yapılan közlemeyi pek beğenmiyorum hiç köz tadı olmuyor öyle közmatikte kullanmıyorum Malum araları açık olduğu için közlenen sebzelerin suyu akıyor ocağı batırabiliyor
Şimdi pratik bir yöntem söylüycem sizlere eveeet hepimizin evinde bulunan teflon tava
Teflon tavada patlıcanları yıkayıp birkaç delik açtıktan sonra iyice kabukları yanana kadar pişirelim Daha sonra ben bir kaseye su koyuyorum Sıcakken hemen soyuyorum böylece hem ellerim yanmıyor hemde o yanmış kabuklar suda kalıyor sağa sola yapışmıyor
Soyulan patlıcanları istenilen ebatta doğrayalım az tuz atalım karıştıralım
Tahmini 1 kg patlıcan için yarım kg kavanoz yeterli
Temiz olan kavanoza patlıcanları dolduralım Tencerenin yarısından daha az bir miktar su koyup kaynatalım Ben kavanozların kapağını da kaynayan suya atıp bir süre kaynatıyorum Daha temiz oluyor hemde sıkı kapanıyor
Bu arada patlıcanları öyle ağzına kadar doldurmayın 2 parmak boşluk kalsın kalan o boşluğa yağımızı ilave edip sıcak olan kapağı yanmadan dikkatlice ve sıkıca kapatıp ters bir şekilde kavanozu tencereye oturtalım
Aşağıda ayrıntılı bir şekilde fotolarını koydum
Yaklaşık 5 dk kaynasın kavanozda bu suda sonra tezgaha bir bez yada havlu serip kavanozu ters şekilde koyalım Bir gece bekletelim ve çok dokunmayalım Zaten bozulmuş ise yani kapak tutmamış ise hava alır Kapak atar kavanozları kaldırdığınız yerde de ara ara kontrol edin
Afiyetle
*İsteğe bağlı patlıcan
*Zeytinyağ veya sıvı yağ
*Tuz
*Su
*Kavanoz
Kışlık Patlıcan Közleme Konservesi Tarifi Yapılışı Selamün Aleyküm
şimdi evvelen arkadaşlar ben fırında yapılan közlemeyi pek beğenmiyorum hiç köz tadı olmuyor öyle közmatikte kullanmıyorum Malum araları açık olduğu için közlenen sebzelerin suyu akıyor ocağı batırabiliyor
Şimdi pratik bir yöntem söylüycem sizlere eveeet hepimizin evinde bulunan teflon tava
Teflon tavada patlıcanları yıkayıp birkaç delik açtıktan sonra iyice kabukları yanana kadar pişirelim Daha sonra ben bir kaseye su koyuyorum Sıcakken hemen soyuyorum böylece hem ellerim yanmıyor hemde o yanmış kabuklar suda kalıyor sağa sola yapışmıyor
Soyulan patlıcanları istenilen ebatta doğrayalım az tuz atalım karıştıralım
Tahmini 1 kg patlıcan için yarım kg kavanoz yeterli
Temiz olan kavanoza patlıcanları dolduralım Tencerenin yarısından daha az bir miktar su koyup kaynatalım Ben kavanozların kapağını da kaynayan suya atıp bir süre kaynatıyorum Daha temiz oluyor hemde sıkı kapanıyor
Bu arada patlıcanları öyle ağzına kadar doldurmayın 2 parmak boşluk kalsın kalan o boşluğa yağımızı ilave edip sıcak olan kapağı yanmadan dikkatlice ve sıkıca kapatıp ters bir şekilde kavanozu tencereye oturtalım
Aşağıda ayrıntılı bir şekilde fotolarını koydum
Yaklaşık 5 dk kaynasın kavanozda bu suda sonra tezgaha bir bez yada havlu serip kavanozu ters şekilde koyalım Bir gece bekletelim ve çok dokunmayalım Zaten bozulmuş ise yani kapak tutmamış ise hava alır Kapak atar kavanozları kaldırdığınız yerde de ara ara kontrol edin
Afiyetle