iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler
*10 adet yeşil biber (iri boylarından)
*10 adet kırmızı biber
*12 adet domates
*8 adet bostan patlıcan
*12 diş büyük boy sarımsak
*Bir demet maydanoz(isteğe göre azaltılabilir)
Sosu için;
*Yarım çay bardağı sirke
*Yarım su bardağı nar ekşisi
*1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
*Tuz
Saklama koşulları;
*2 adet ısıya dayanıklı cam kavanoz
*(1 kg’lık )
Kışlık Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı Öncelikle cam kavanozlarımızı 15 dk kaynatılmış sıcak suda 20 dk bekletiyoruz Daha sonra çıkartıp soğumaya bırakıyoruz Diğer yandan patlıcan, domates, kırmızı ve yeşil biberlerimizi ister ızgara da ister fırında isterseniz de ocakta yapışmaz tavalarda közleyip temizliyoruz Temizlediğimiz malzemeleri uzun şeritler halinde doğruyoruz Sarımsak ve maydanozu doğrayıp içine kattıktan sonra bir kasede sosunu hazırlıyoruz Zeytinyağı, sirke, tuz ve nar ekşisini karıştırıp üzerine döküyoruz 5 dk bekleyip salatanın sulanmasını bekliyoruz Sulanan salatanın suyunu ayırarak kavanozlara koyuyoruz Eğer boşluk kalırsa ayırdığımız suyu üzerine ilave ediyoruz Kapaklarını kapatıp ters çeviriyoruz 12 saat sonra dileğiniz yerde saklaya bilirsiniz Afiyet olsun
*10 adet yeşil biber (iri boylarından)
*10 adet kırmızı biber
*12 adet domates
*8 adet bostan patlıcan
*12 diş büyük boy sarımsak
*Bir demet maydanoz(isteğe göre azaltılabilir)
Sosu için;
*Yarım çay bardağı sirke
*Yarım su bardağı nar ekşisi
*1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
*Tuz
Saklama koşulları;
*2 adet ısıya dayanıklı cam kavanoz
*(1 kg’lık )
Kışlık Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı Öncelikle cam kavanozlarımızı 15 dk kaynatılmış sıcak suda 20 dk bekletiyoruz Daha sonra çıkartıp soğumaya bırakıyoruz Diğer yandan patlıcan, domates, kırmızı ve yeşil biberlerimizi ister ızgara da ister fırında isterseniz de ocakta yapışmaz tavalarda közleyip temizliyoruz Temizlediğimiz malzemeleri uzun şeritler halinde doğruyoruz Sarımsak ve maydanozu doğrayıp içine kattıktan sonra bir kasede sosunu hazırlıyoruz Zeytinyağı, sirke, tuz ve nar ekşisini karıştırıp üzerine döküyoruz 5 dk bekleyip salatanın sulanmasını bekliyoruz Sulanan salatanın suyunu ayırarak kavanozlara koyuyoruz Eğer boşluk kalırsa ayırdığımız suyu üzerine ilave ediyoruz Kapaklarını kapatıp ters çeviriyoruz 12 saat sonra dileğiniz yerde saklaya bilirsiniz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.