iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*3 kg patlıcan
*Yarım kg biber
*1 kg domates
*5 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı domayes salçası
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kışlık Patlıcan Yemeği Tarifi Yapılışı
Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayıp bol tuzlu suda bekletiyoruz (ben diğer malzemeleri hazırlayana dek beklettim )
Domatesleri kabuklarını soyup yemeklik doğruyoruz
Biberleri yemeklik doğruyoruz
Sarımsakları yemeklik doğruyoruz
Tenceremizin içine sıvı yağımızı ve sarımsaklarımızı alıp bir dk kadar çeviriyoruz ardından biberleri ekleyip bir iki çeviriyoruz, domatesleri ekleyip çeviriyoruz ,suyunu salıp çektikten sonra salçayı ilave ediyoruz, daha sonrada süzülüp yıkanmış patlıcanları tenceremize boşaltıyoruz, yaklaşık 10 dk kaynatıp karıştırıyoruz içerisine 1 su bardağı sıcak su ilave ediyoruz kaynamaya bırakıyoruz
10 dk kadar kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz
Kavanoz Kapaklarını kaynar su koyduğumuz ayrı bir Tencerede bekletiyoruz Kavanozları doldurmaya başlıyoruz Kapaklarını kapatırken tamamen kuru olmalarına özen gösteriyoruz
Kışlık patlıcanlarımız hazır
*3 kg patlıcan
*Yarım kg biber
*1 kg domates
*5 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı domayes salçası
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kışlık Patlıcan Yemeği Tarifi Yapılışı
Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayıp bol tuzlu suda bekletiyoruz (ben diğer malzemeleri hazırlayana dek beklettim )
Domatesleri kabuklarını soyup yemeklik doğruyoruz
Biberleri yemeklik doğruyoruz
Sarımsakları yemeklik doğruyoruz
Tenceremizin içine sıvı yağımızı ve sarımsaklarımızı alıp bir dk kadar çeviriyoruz ardından biberleri ekleyip bir iki çeviriyoruz, domatesleri ekleyip çeviriyoruz ,suyunu salıp çektikten sonra salçayı ilave ediyoruz, daha sonrada süzülüp yıkanmış patlıcanları tenceremize boşaltıyoruz, yaklaşık 10 dk kaynatıp karıştırıyoruz içerisine 1 su bardağı sıcak su ilave ediyoruz kaynamaya bırakıyoruz
10 dk kadar kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz
Kavanoz Kapaklarını kaynar su koyduğumuz ayrı bir Tencerede bekletiyoruz Kavanozları doldurmaya başlıyoruz Kapaklarını kapatırken tamamen kuru olmalarına özen gösteriyoruz
Kışlık patlıcanlarımız hazır