iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Salamura Yaprak Tarifi İçin Malzemeler
*3 kilo yaprak
*Kaya tuzu
*Sıcak su
Kışlık Salamura Yaprak Tarifi Yapılışı Öncelikle yapraklarımızı üst üste dizip desteler yapıyoruz Sonra bunu leğene koyup üzerine kaynar su döküp ağzını kapatıyoruz Yaprakların rengi sararana kadar bekletiyoruz Sonra aralarına kaya tuzu yapıp bunları yuvarlak rulo yapıyoruz ve bidona bastırarak dolduruyoruz ve o yaprakların üzerine döktüğümüz kaynar sudan dolana kadar koyuyoruz ve sıkıca kapatıp serin yerde muhafaza ediyoruz Kışın taze yaprak bittiğinde bir güzel sarma yapıp yiyoruz Afiyet olsun
*3 kilo yaprak
*Kaya tuzu
*Sıcak su
Kışlık Salamura Yaprak Tarifi Yapılışı Öncelikle yapraklarımızı üst üste dizip desteler yapıyoruz Sonra bunu leğene koyup üzerine kaynar su döküp ağzını kapatıyoruz Yaprakların rengi sararana kadar bekletiyoruz Sonra aralarına kaya tuzu yapıp bunları yuvarlak rulo yapıyoruz ve bidona bastırarak dolduruyoruz ve o yaprakların üzerine döktüğümüz kaynar sudan dolana kadar koyuyoruz ve sıkıca kapatıp serin yerde muhafaza ediyoruz Kışın taze yaprak bittiğinde bir güzel sarma yapıp yiyoruz Afiyet olsun