iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Sos Tarifi İçin Malzemeler
*3 kg kırmızı biber
*5 kg salçalık domates
*Yarım kg acı sivri biber
*1 bağ reyhan
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı üzüm sirkesi
*1 baş sarımsak
*1 tatlı kaşığı kimyon
*Tuz
Kışlık Sos Tarifi Yapılışı 10 yıldır yaptığım, tadından bıkmadığım bir sos
Öncelikle kırmızı biberleri rondodan geçirelim Büyük bir tencereye alıp kaynatmaya başlayalım
Biberler kaynarken domatesleri rondodan geçirelim Biberler kaynarken domatesi de üzerine dökelim Birlikte kaynatalım Ara ara karıştıralım çünkü biberler dibe çöküyor
Sivri biberleri de rondodan geçirip tencereye ekleyelim
Yaklaşık 2 saat kaynadıktan sonra sarımsakları rondodan geçirip tencereye ekleyelim
Tencerede ki karışım iyice kaynayıp suyunu çektikten sonra dibi tutmaya başlıyor O zaman sosumuz olmuş demektir Zaten karıştırırken sıçramaya başlıyor Miktar olarak da neredeyse tencerenin yarısına iniyor Bu durumda ince ince doğradığımız reyhanı ve kimyonu atalım Bir kez daha karıştırıp altını kapatalım
Altını kapattıktan sonra tuz, sirke ve yağını ekleyelim Sirkemizin ünlü bir marka olmasına dikkat etmeliyiz İyice karıştıralım
Sıcakken kavanozlara koyup, ağzını sıkıca kapatıp ters çevirelim Hava almaması için kapaklarını sıcak suda ısıtıp öyle kapatalım Böylece soğuyunca kapak iyice sıkışır
Yaptığınız bu sosu ister buzdolabında, isterseniz güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz
Benden size tavsiye kuru dolmalarda dolmanın iç harcına karıştırarak tüketirseniz enfes oluyor Sabah kahvaltılarında da harika oluyor Sarımsakları ağızdan kokmuyor Dileyenler sarımsak ve baharat da kullanmayabilirler Öyleside güzel oluyor
Bu tarif den 7 küçük kavanoz çıkıyor
Afiyet olsun
*3 kg kırmızı biber
*5 kg salçalık domates
*Yarım kg acı sivri biber
*1 bağ reyhan
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı üzüm sirkesi
*1 baş sarımsak
*1 tatlı kaşığı kimyon
*Tuz
Kışlık Sos Tarifi Yapılışı 10 yıldır yaptığım, tadından bıkmadığım bir sos
Öncelikle kırmızı biberleri rondodan geçirelim Büyük bir tencereye alıp kaynatmaya başlayalım
Biberler kaynarken domatesleri rondodan geçirelim Biberler kaynarken domatesi de üzerine dökelim Birlikte kaynatalım Ara ara karıştıralım çünkü biberler dibe çöküyor
Sivri biberleri de rondodan geçirip tencereye ekleyelim
Yaklaşık 2 saat kaynadıktan sonra sarımsakları rondodan geçirip tencereye ekleyelim
Tencerede ki karışım iyice kaynayıp suyunu çektikten sonra dibi tutmaya başlıyor O zaman sosumuz olmuş demektir Zaten karıştırırken sıçramaya başlıyor Miktar olarak da neredeyse tencerenin yarısına iniyor Bu durumda ince ince doğradığımız reyhanı ve kimyonu atalım Bir kez daha karıştırıp altını kapatalım
Altını kapattıktan sonra tuz, sirke ve yağını ekleyelim Sirkemizin ünlü bir marka olmasına dikkat etmeliyiz İyice karıştıralım
Sıcakken kavanozlara koyup, ağzını sıkıca kapatıp ters çevirelim Hava almaması için kapaklarını sıcak suda ısıtıp öyle kapatalım Böylece soğuyunca kapak iyice sıkışır
Yaptığınız bu sosu ister buzdolabında, isterseniz güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz
Benden size tavsiye kuru dolmalarda dolmanın iç harcına karıştırarak tüketirseniz enfes oluyor Sabah kahvaltılarında da harika oluyor Sarımsakları ağızdan kokmuyor Dileyenler sarımsak ve baharat da kullanmayabilirler Öyleside güzel oluyor
Bu tarif den 7 küçük kavanoz çıkıyor
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.