iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Sos Tarifi İçin Malzemeler
*5 kilo domates
*3 kilo kapya biber
*Yarım kilo süs biber
*8 diş sarımsak
*1 çay bardağı sirke
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Kekik
*Fesleğen
*Maydanoz
Kışlık Sos Tarifi Yapılışı
Hayırlı akşamlar yine yıllardır yaptığım çok beğenilen sos tarifi vereceğim tarife geçelim
domatesi kapya biberi robottan geçiriyoruz
Kaynatacağımız tencereye döküyoruz Sonra sarımsağı süs biberi de robattan geçirip tenceremize ekliyoruz Tuz miktarı yazmadım size kalmış ne kadar severseniz tuzu sirkeyi atıp yüksek ateşte kaynatmaya başlıyoruz*yine tam olarak kaynama süresi veremiycem çünki domatesiniz ne kadar olduğuna bağlı ben çok yaptım ama belli olsun diye 5 kilo domates ölçüsü kadar veriyorum*Sosumuz kaynadıktan sonra suyunu biraz çekene kadar kaynatıyoruz Suyu azalıp koyu bir kıvama gelince baharatlarını atıp altını kapatıyoruz Daha önceden hazırladığımız kavanozlara boşaltıyoruz ve sıcak sıcak kapağını kapatıyoruz Ters çevirip tepsiye diziyoruz ve soğuyana kadar düzeltmiyoruz Serin ve kuru ortamda tutuyoruz Sosumuz hazır afiyet olsunBen baharatlarını en son atmayı tercih ediyorum sosun kararıp koyu bir renk almasın diye ve maydonuzu yiyeceğimiz zaman servis etmeden hemen önce atıyorum
*5 kilo domates
*3 kilo kapya biber
*Yarım kilo süs biber
*8 diş sarımsak
*1 çay bardağı sirke
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Kekik
*Fesleğen
*Maydanoz
Kışlık Sos Tarifi Yapılışı
Hayırlı akşamlar yine yıllardır yaptığım çok beğenilen sos tarifi vereceğim tarife geçelim
domatesi kapya biberi robottan geçiriyoruz
Kaynatacağımız tencereye döküyoruz Sonra sarımsağı süs biberi de robattan geçirip tenceremize ekliyoruz Tuz miktarı yazmadım size kalmış ne kadar severseniz tuzu sirkeyi atıp yüksek ateşte kaynatmaya başlıyoruz*yine tam olarak kaynama süresi veremiycem çünki domatesiniz ne kadar olduğuna bağlı ben çok yaptım ama belli olsun diye 5 kilo domates ölçüsü kadar veriyorum*Sosumuz kaynadıktan sonra suyunu biraz çekene kadar kaynatıyoruz Suyu azalıp koyu bir kıvama gelince baharatlarını atıp altını kapatıyoruz Daha önceden hazırladığımız kavanozlara boşaltıyoruz ve sıcak sıcak kapağını kapatıyoruz Ters çevirip tepsiye diziyoruz ve soğuyana kadar düzeltmiyoruz Serin ve kuru ortamda tutuyoruz Sosumuz hazır afiyet olsunBen baharatlarını en son atmayı tercih ediyorum sosun kararıp koyu bir renk almasın diye ve maydonuzu yiyeceğimiz zaman servis etmeden hemen önce atıyorum