iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Tarhana Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*2 kilo kabukları soyulup robottan çekilmiş yumurta domates
*1 kilo robotta çekilmiş yeşil biber
*1 kilo robotta çekilmiş kırmızı biber
*2 kilo robotta çekilmiş soğan
*1 demet robotta çekilmiş nane
*1 demet robotta çekilmiş maydanoz
*1, 5 kilo haşlanmış robotta çekilmiş nohut
*2 kilo(1800 gr) dost süzme yoğurt
*7, 5 kilo un
*1 yemek kaşığı tarhana kurusu (İlayda marka kullandım )
*1 su bardağı tuz
Kışlık Tarhana Yapımı Tarifi Yapılışı Robotta çekilmiş tüm malzemeleri bir kapta topluyoruz Üzerine tuzu, tarhana baharatını ve yavaş yavaş unu ekleyip hepsini homojen olacak şekilde karıştırıp, 5 dk kadar yoğuruyoruz Yoğurduktan sonra üzerini tepsiyle kapatıp her gün 3 kez tahta kaşıkla karıştırarak tarhanamızı 1 hafta boyunca beklemeye alıyoruz
1 hafta sonra tarhanımızı temiz ve büyükçe bir beze kaşık kaşık döküyoruz ( Yağlı kağıt serdiğimiz tepsilere de dökebiliriz, hamuru kaldırması daha kolay olur ) Bu işlemi gölgede bir yerde yapıyoruz
Yaklaşık 45 saat süren kurutma işleminden sonra kurumuş tarhana hamurlarını elimizle kırıp robota döküyoruz Robotta iyice çekip birkaç gün daha bekleterek iyice kurumasını sağlıyoruz
5 kg kadar tarhana çıkıyor Poşet veya kavonozda güneş görmeyecek şekilde saklıyoruz Afiyet olsun
*2 kilo kabukları soyulup robottan çekilmiş yumurta domates
*1 kilo robotta çekilmiş yeşil biber
*1 kilo robotta çekilmiş kırmızı biber
*2 kilo robotta çekilmiş soğan
*1 demet robotta çekilmiş nane
*1 demet robotta çekilmiş maydanoz
*1, 5 kilo haşlanmış robotta çekilmiş nohut
*2 kilo(1800 gr) dost süzme yoğurt
*7, 5 kilo un
*1 yemek kaşığı tarhana kurusu (İlayda marka kullandım )
*1 su bardağı tuz
Kışlık Tarhana Yapımı Tarifi Yapılışı Robotta çekilmiş tüm malzemeleri bir kapta topluyoruz Üzerine tuzu, tarhana baharatını ve yavaş yavaş unu ekleyip hepsini homojen olacak şekilde karıştırıp, 5 dk kadar yoğuruyoruz Yoğurduktan sonra üzerini tepsiyle kapatıp her gün 3 kez tahta kaşıkla karıştırarak tarhanamızı 1 hafta boyunca beklemeye alıyoruz
1 hafta sonra tarhanımızı temiz ve büyükçe bir beze kaşık kaşık döküyoruz ( Yağlı kağıt serdiğimiz tepsilere de dökebiliriz, hamuru kaldırması daha kolay olur ) Bu işlemi gölgede bir yerde yapıyoruz
Yaklaşık 45 saat süren kurutma işleminden sonra kurumuş tarhana hamurlarını elimizle kırıp robota döküyoruz Robotta iyice çekip birkaç gün daha bekleterek iyice kurumasını sağlıyoruz
5 kg kadar tarhana çıkıyor Poşet veya kavonozda güneş görmeyecek şekilde saklıyoruz Afiyet olsun