Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kışlık Tarhana

Kışlık Tarhana

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kışlık Tarhana Tarifi İçin Malzemeler

*3 kg kuru soğan
*5 kg kapya biber
*4 kg domates
*2 5 kg yeşil biber
*2 bağ dereotu
*1 bağ nane
*2 su bardağı salamura tuzu
*1 kg nohut (1 gece önceden ıslatılıp haşlanacak ve robotton geçirilerek ezilecek)
*1 kg pirinç ( kaynar su ile 34 saat ıslatılıp robottan geçirilecek)
*2 kg irmik
*1 çay bardağı kuru nane
*7 kg süzme yoğurt
*2 litre süt
*1011 kg un

Kışlık Tarhana Tarifi Yapılışı Ağustos gelince başlar kış hazırlıkları Kışın sıcacık kaynatıp içelim diye şifa dolu mis kokulu tarhanamızı da yaptık Üç aileye yaptığımız için ölçüler fazla gelebilir Yapacağınız miktara göre ölçülerinizi ayarlayabilirsiniz Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun
Soğanları soyup irice doğruyoruz Büyükçe bir tencerenin altına yeleştiriyoruz Üzerine kapya biberlerin ve yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarıp irice doğruyoruz Sonra da domatesleri dörde bölüp ekliyoruz Dereotu ve naneyi yıkayıp ayıklayıp ekliyoruz Dereotunun sap kısımlarını da yıkayıp ekleyebilirsiniz ( sapları piştikten sonra içinden alıyoruz) en üste de salamura tuzunu serpiştirip ocağa alıyoruz Kapağı kapalı şekilde tüm malzemeler yumuşayana kadar pişiriyoruz Ilıyınca robottan geçirip püre haline getiriyoruz ve kabuklardan kurtulmak için süzgeçten süzüyoruz
Diğer malzemeleri de hazırlayıp yoğurma işlemine başlıyoruz Yoğuracağımız kaba önce süzme yoğurt ve sütü alıp elimizle birbirine yediriyoruz Ayran kıvamına getiriyoruz Sonra domates biberden hazırladığımız püreyi ekleyip karıştırıyoruz Sonra sırayla diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz Unu da ekleye ekleye hamur gibi yoğuruyoruz Biz bu malzemelere yaklaşık 11 kg un kullandık Kıvamı çok katı hamur gibi olmayacak İyice yoğurup hamuru bir gece bekletiyoruz İçinde nohut olduğu için mayalı hamur gibi kabarıyor ona göre kabınızı ayarlayın;)
Ertesi gün temiz örtü üzerine un serperek hamuru kaşık kaşık yayıyoruz Üste gelen yeri kurumaya yüz tutunca çeviriyoruz Kurudukca elimizle küçük parçalara ayırıyoruz Kurutma işlemini mümkünse açık havada yapıyoruz Ancak güneşte değil gölgede( rengini kaybetmemesi için) son olarak tamamen kurumadan robottan ve sonra istediğiniz irilikte süzgeçten geçirerek 2 gün daha sererek iyice kurumasını sağlıyoruz Arada karıştırıp yapışmasını engelliyoruz
Veeee kışın gelmesini dört gözle bekliyoruz Afiyet olsun )
*
 
858,497Konular
981,938Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt