iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Taze Fasulye Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
*4 kilo taze fasulye
*2 kilo domates
*6 adet 1 kiloluk kavanoz
Kışlık Taze Fasulye Konservesi Tarifi Yapılışı Öncelikle fasulyeler ayıklanıp istenilen büyüklükte doğranır
Domateslerin kabukları soyulup küp doğranır Büyükçe bir tencereye yıkanıp suyu süzülen fasulyeler alınarak 5 dakika kadar orta ateşte kavrulur Daha sonra domatesler eklenip fasulyenin rengi değişip hafif yumuşayana dek yaklaşık 10 dakika orta ateşte pişirilir Ve sıcak olarak kavanozlara üzerlerinde 1’er parmak boşluk kalacak şekilde doldurulup kapağı sıkıca kapanır Ve ters çevrilerek bu şekilde 1 gün bekletilir
Not: kavanozlarım geçen yıldandı, kapaklar ise yeniydi Kavanoz ve kapakları ısıtıcıda kaynattığım su ile haşlayıp kuruladım
Doldurup ters çevirerek 1 gün boyunca beklettiğimiz kavanozların kapaklarının orta kısımları içe doğru çökük olması gerekir
Konservelerimizin kapaklarını kontrol edip güneş almayan, serin ve kuru bir yere kışın yemek için kaldırabiliriz
*4 kilo taze fasulye
*2 kilo domates
*6 adet 1 kiloluk kavanoz
Kışlık Taze Fasulye Konservesi Tarifi Yapılışı Öncelikle fasulyeler ayıklanıp istenilen büyüklükte doğranır
Domateslerin kabukları soyulup küp doğranır Büyükçe bir tencereye yıkanıp suyu süzülen fasulyeler alınarak 5 dakika kadar orta ateşte kavrulur Daha sonra domatesler eklenip fasulyenin rengi değişip hafif yumuşayana dek yaklaşık 10 dakika orta ateşte pişirilir Ve sıcak olarak kavanozlara üzerlerinde 1’er parmak boşluk kalacak şekilde doldurulup kapağı sıkıca kapanır Ve ters çevrilerek bu şekilde 1 gün bekletilir
Not: kavanozlarım geçen yıldandı, kapaklar ise yeniydi Kavanoz ve kapakları ısıtıcıda kaynattığım su ile haşlayıp kuruladım
Doldurup ters çevirerek 1 gün boyunca beklettiğimiz kavanozların kapaklarının orta kısımları içe doğru çökük olması gerekir
Konservelerimizin kapaklarını kontrol edip güneş almayan, serin ve kuru bir yere kışın yemek için kaldırabiliriz