iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Taze Fasülye Saklama Tarifi İçin Malzemeler
*Taze Fasülye (istenilen miktarda)
*Buzdolabı poşeti
Kışlık Taze Fasülye Saklama Tarifi Yapılışı Sevgili dostlar!
Bilinenin aksine ben taze fasülyeleri şimdi tarifini vereceğim şekilde kışa hazırlıyorum Bilirsiniz ya domatesle pişirerek ya da kaynar suda haşlayarak verilir genelde tarifler Ben ise diğer yöntemlerin aksine buharla pişirmeyi tercih edenlerdenim
Yemeğin içinde büyük büyük doğranmış domatesi tercih etmediğim için domatesli saklamayı zaten hiç sevmiyorum Kaynar suda haşlama yönteminde ise fasülyelerin tüm vitamini haşlama suyuna geçiyor ve biz de ne yazık ki o suyu süzüyoruz mecburen
Bir sefer de bu şekilde hazırlayıp saklamanızı naçizane tavsiye ediyorum
Öncelikle fasülyelerimizi ayıklayıp istediğimiz ebatlara küçültüyoruz ve suya yatırıyoruz Bir kaç sefer yıkadıktan sonra sudan çıkarıp anlık olarak tenceremize alıyoruz Üzerinden akan sularıyla alıyoruz ki tenceremizde bir buhar oluşsun Ancak dikkat etmeliyiz; tenceremizi tamamen doldurmuyoruz! Fasülyelerimizi alt üst edip, karıştırabileceğimiz alana ihtiyacımız var çünkü
Netice itibariyle fasülyelerimizi tenceremizi yarım dolduracak şekilde tenceremize alıyoruz Kapağını kapatıp, ocağımızı en kısık haline getirerek pişmeye bırakıyoruz Sık sık alt üst ederek fasülyelerimiz renk değiştirip, hafifçe de yumuşayana kadar pişiriyoruz
Burada dikkat etmemiz gereken diğer bir husus da; tenceremizi kendi haline bırakmıyoruz Aşağı yukarı 5 dakikada bir karıştırıyoruz ki, fasülyeler dibini tutmasın!
Renkleri değişen fasülyelerimizi bir süzgece alıp, süzülüp soğumaları için bekletiyoruz
Son olarak buzdolabı poşetlerine doldurup, buzdolabındaki yerlerini aldırıyoruz
Hepinize sevgi ve saygılarımla, mutlu bir kış geçirmenizi diliyorum
*Taze Fasülye (istenilen miktarda)
*Buzdolabı poşeti
Kışlık Taze Fasülye Saklama Tarifi Yapılışı Sevgili dostlar!
Bilinenin aksine ben taze fasülyeleri şimdi tarifini vereceğim şekilde kışa hazırlıyorum Bilirsiniz ya domatesle pişirerek ya da kaynar suda haşlayarak verilir genelde tarifler Ben ise diğer yöntemlerin aksine buharla pişirmeyi tercih edenlerdenim
Yemeğin içinde büyük büyük doğranmış domatesi tercih etmediğim için domatesli saklamayı zaten hiç sevmiyorum Kaynar suda haşlama yönteminde ise fasülyelerin tüm vitamini haşlama suyuna geçiyor ve biz de ne yazık ki o suyu süzüyoruz mecburen
Bir sefer de bu şekilde hazırlayıp saklamanızı naçizane tavsiye ediyorum
Öncelikle fasülyelerimizi ayıklayıp istediğimiz ebatlara küçültüyoruz ve suya yatırıyoruz Bir kaç sefer yıkadıktan sonra sudan çıkarıp anlık olarak tenceremize alıyoruz Üzerinden akan sularıyla alıyoruz ki tenceremizde bir buhar oluşsun Ancak dikkat etmeliyiz; tenceremizi tamamen doldurmuyoruz! Fasülyelerimizi alt üst edip, karıştırabileceğimiz alana ihtiyacımız var çünkü
Netice itibariyle fasülyelerimizi tenceremizi yarım dolduracak şekilde tenceremize alıyoruz Kapağını kapatıp, ocağımızı en kısık haline getirerek pişmeye bırakıyoruz Sık sık alt üst ederek fasülyelerimiz renk değiştirip, hafifçe de yumuşayana kadar pişiriyoruz
Burada dikkat etmemiz gereken diğer bir husus da; tenceremizi kendi haline bırakmıyoruz Aşağı yukarı 5 dakikada bir karıştırıyoruz ki, fasülyeler dibini tutmasın!
Renkleri değişen fasülyelerimizi bir süzgece alıp, süzülüp soğumaları için bekletiyoruz
Son olarak buzdolabı poşetlerine doldurup, buzdolabındaki yerlerini aldırıyoruz
Hepinize sevgi ve saygılarımla, mutlu bir kış geçirmenizi diliyorum
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.