Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kışlık Yufka Tarifi

Kışlık Yufka Tarifi
0
141

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Kışlık Yufka Tarifi İçin Malzemeler

*4 kilo un
*3 kepçe yoğurt
*1 çorba kaşığı tuz
*Yeterince su

Kışlık Yufka Tarifi Yapılışı Unu, yoğurdu tuzu, suyu ,bir derin kapta iyice yoğuruyoruz ,sert olmayacak biraz yumuşak olacak fakat kolay açın, ben 4 kilo undan 30 yufka çıktı hamuru yumurta büyüklüğünde yumak yapıp yarım saat dinlendiriyoruz Peşinde üzerine un serpip açıyoruz ben elektirikli saçta yaptım Açtığınız yufkayı sacta zıt düz çevirerek en ince ayrıntısına kadar pişiriyoruz, katlamadan düz düz bir yere defalarca koyuyoruz ve 1 gün kurumaya bırakıyoruz Bu şekilde kışlık börek er için çok lezzetli oluyor, yapacaklara sıhhat olsun

Similar threads

Kışlık Yufka Tarifi İçin Malzemeler *4 kilo un *3 kepçe yoğurt *1 çorba kaşığı tuz *Yeterince su Kışlık Yufka Tarifi Yapılışı Unu, yoğurdu tuzu, suyu ,bir derin kapta iyice yoğuruyoruz ,sert olmayacak biraz yumuşak olacak ki kolay açın, ben 4 kilo undan 30 yufka çıktı hamuru yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Kışlık Hamur Çorbalık Tarifi İçin Malzemeler *3 su bardağı un *1 çorba kaşığı tuz *Yeterince su Kışlık Hamur Çorbalık Tarifi Yapılışı Unu bir kaba alıyoruz üzerine tuzu suyu ekleyip yoğuruyoruz biraz sert hamur olması lazım o yüzden suyu kendiniz ayarlıyorsunuz bu malzemeden 6 yumak çıkıyı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Kuru Yufka İle Uçak Yapımı Tarifi İçin Malzemeler *1 litre süt *8 yumurta *Yaklaşık 2 kg elenmiş un Kuru Yufka İle Uçak Yapımı Tarifi Yapılışı Ege yöresine özgü kışlık hazırlıklarında yaptığımız bir tarif bu Bu malzeme ile yaklaşık 100 tane olur Malzemelerimizi karıştırıp çok sert olmayan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Kışlık Erişte Yapımı Tarifi İçin Malzemeler *1 kilo un *5 yumurta *1 su bardağı süt *Yarım tatlı kaşığı tuzlu Kışlık Erişte Yapımı Tarifi Yapılışı Un yumurta süt ve tuzlu karıştırılarak hamur yoğurulur Eriştemizin hamuru bayağı sert oluyor Arada ki pütürlükler ayrıntılarıyla kaybolduktan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
Yufka Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler *1 kilo un *1 su bardağı süt *Su, tuz Yufka Ekmeği Tarifi Yapılışı Malzemeleri geniş bir kapta yoğuruyoruz Biraz sert bir hamur olmalı, 10 dk dinlendiriyoruz Sonra limon büyüklüğünde bezeler hazırlıyoruz ve oklava ile açıyoruz Kızgın sacda çevirerek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,735Kullanıcılar
TanselSon üye
Üst Alt