Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

kitapların yerini teknolojik ürünler mi alacak

kitapların yerini teknolojik ürünler mi alacak
0
54

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
kitapların yerini teknolojik ürünler mi alacak Sevgili melekler, İlköğretim çağındaki çocukların kitapları fazla ağır oluyorYolda çantalarının aşağı iki büklüm olan çocukları hepimiz görüyoruzşimdi bu soruna teknolojik bir çözüm sunuluyorKitap yerine CD kullanılsınkitaplarinyeriniteknolojikurunlermialacak5c58a4a6aa811alt Yeni eğitimöğretim dönemi öncesi bilhassa ilköğretim çağındaki öğrencilerin ağır çanta taşımak zorunda bırakılmaması, bunun yerine internet ve bilgilerin yüklendiği CD'lerden yararlanılması gerektiği önerisi yapıldı Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd Doç Dr Ahmet Doğanay, yaptığı açıklamada, günümüz eğitim anlayışında, öğrencilere veri doldurma yerine, daha eksik sayıda bilgiyi derinlemesine araştırıp inceleyerek, bilgiyi işleme yöntem ve becerilerinin kazanılmasının ön plana çıktığını vurguladı Doğanay, kitapların bir bilgi kaynağı olmanın ötesinde, bilgiyi kavrama ve işleme stratejilerinin yer aldığı bir rehber olması gerektiğini kaydederek, şöyle konuştu: ''Ders kitaplarına dayalı bir data yükleme anlayışı modern bir anlayış yok Bundan Böyle günümüzde bilginin depolanma ve yayılması konusunda teknolojiler çabucak gelişmekte ve yeni bilgilere internet ağında bile hemencecik ulaşılabilmektedir Bilgiler kitap yerine CD'lere de yüklenerek öğrencilere verilebilir'' Ders kitaplarının çoğunlukla yeni bilgilerin yer almadığı kaynaklar olduğunu ifade eden Doğanay, şunları dedi: ''Bundan Böyle tarihi geçmiş bilgileri kitaplara, kitapları da öğrencilerin sırtına yüklemenin zamanı geçti Bilhassa ilköğretim okullarında, öğrenciler fazla ağır çantaları taşımak zorunda kalmaktadırlar Bir derste birdenbire fazla kitabın bulunması bu yükü daha da artırmıştır Bir ilköğretim öğrencisinin çantası takriben 7 kilogram ağırlığı buluyor Bu şart öğrencilerin kemik ve kas gelişimi gibi maddesel gelişimini de negatif yönde etkileyebilecek düzeyde  

858,496Konular
981,641Mesajlar
29,724Kullanıcılar
xwedexSon üye
Üst Alt