iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
2 paket kızarmış ekmek
1 kase yoğurt
3 çorba kaşığı mayonez
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
ARASI İÇİN:
4 havuç
1 kase kornişon turşu
ÜZERİ İÇİN:
2 kırmızı biber
4 haşlanmış yumurta
1 tutam dereotu
HAZIRLANIŞI:
Havuçları soyuyoruz ve rendeliyoruz Tavaya zeytinyağı döküyoruz ve havucu yumuşayana kadar soteliyoruz Havucun altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz
Geniş bir kaseye yoğurdu ve mayonezi koyuyoruz Zeytinyağı ve biraz da tuz döküp çırpma teliyle karıştırıyoruz Kızarmış ekmekleri yoğurt sosuna tamamen batırıp buluyoruz ve maşayla ekmekleri alıyoruz Dikdörtgen cam fırın tepsisine ekmekleri diziyoruz Üzerine de kaşıkla biraz daha yoğurtlu sostan döküyoruz Sotelenmiş havucu koyuyoruz ve yayıyoruz Kornişon turşuları ince ince doğrayıp havucun üzerine koyuyoruz Üzerine bir kat daha yoğurt sosuna bulanmış ekmek diziyoruz Üstüne artan yoğurt sosunu döküyoruz
Haşlanmış yumurtaların beyazını ve sarısını ayrıyoruz İkisini de rendenin küçük kısmıyla ayrı kaplara rendeliyoruz Kırmızı biberleri minik küp şeklinde doğruyoruz Salatamızın üzerine verev olarak bir sıra beyaz yumurta, bir sıra sarı yumurta, bir sıra kırmızı biber ve bir sıra da dereotu koyuyoruz Bu şekilde servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta
2 paket kızarmış ekmek
1 kase yoğurt
3 çorba kaşığı mayonez
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
ARASI İÇİN:
4 havuç
1 kase kornişon turşu
ÜZERİ İÇİN:
2 kırmızı biber
4 haşlanmış yumurta
1 tutam dereotu
HAZIRLANIŞI:
Havuçları soyuyoruz ve rendeliyoruz Tavaya zeytinyağı döküyoruz ve havucu yumuşayana kadar soteliyoruz Havucun altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz
Geniş bir kaseye yoğurdu ve mayonezi koyuyoruz Zeytinyağı ve biraz da tuz döküp çırpma teliyle karıştırıyoruz Kızarmış ekmekleri yoğurt sosuna tamamen batırıp buluyoruz ve maşayla ekmekleri alıyoruz Dikdörtgen cam fırın tepsisine ekmekleri diziyoruz Üzerine de kaşıkla biraz daha yoğurtlu sostan döküyoruz Sotelenmiş havucu koyuyoruz ve yayıyoruz Kornişon turşuları ince ince doğrayıp havucun üzerine koyuyoruz Üzerine bir kat daha yoğurt sosuna bulanmış ekmek diziyoruz Üstüne artan yoğurt sosunu döküyoruz
Haşlanmış yumurtaların beyazını ve sarısını ayrıyoruz İkisini de rendenin küçük kısmıyla ayrı kaplara rendeliyoruz Kırmızı biberleri minik küp şeklinde doğruyoruz Salatamızın üzerine verev olarak bir sıra beyaz yumurta, bir sıra sarı yumurta, bir sıra kırmızı biber ve bir sıra da dereotu koyuyoruz Bu şekilde servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta