iltasyazilim
FD Üye
*
Kıtır Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*60 gram kabuksuz ayçekirdeği
*60 gram kabuksuz kabak çekirdeği
*60 gram susam
*60 gram keten tohumu
*60 gram yulaf veya kepek
*300 gram beyaz un
*Yarım çay bardağından biraz fazla*zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*2 çay bardağı*su
Kıtır Ekmek Tarifi Yapılışı Bütün malzemeler ayni anda katılıp yoğurulur Sert olmayan bir hamur elde edilir Hamur ikiye bölünür ve iki tane yağılı kağıdın arasında tepsiye yayılır Sonra bıçakla istediğiniz büyüklükte çizikler yapılır170 dereceli pervaneli fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir Pişen kıtır ekmekler elle bölünür Aynı işlemi ikinci parçaya da uygulanır Afiyet olsun
Kıtır Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*60 gram kabuksuz ayçekirdeği
*60 gram kabuksuz kabak çekirdeği
*60 gram susam
*60 gram keten tohumu
*60 gram yulaf veya kepek
*300 gram beyaz un
*Yarım çay bardağından biraz fazla*zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*2 çay bardağı*su
Kıtır Ekmek Tarifi Yapılışı Bütün malzemeler ayni anda katılıp yoğurulur Sert olmayan bir hamur elde edilir Hamur ikiye bölünür ve iki tane yağılı kağıdın arasında tepsiye yayılır Sonra bıçakla istediğiniz büyüklükte çizikler yapılır170 dereceli pervaneli fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir Pişen kıtır ekmekler elle bölünür Aynı işlemi ikinci parçaya da uygulanır Afiyet olsun