iltasyazilim
FD Üye
MUHALLEBİSİ İÇİN;
6 su bardağı süt 3 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker 1 paket vanilya 1 paket krem şanti+1 su bardağı süt KADAYIFI İÇİN;
250 gr kadayıf 1 su bardağı iri dövülmüş fındık 2 yemek kaşığı margarin Göz kararı sıvı yağ Yarım su bardağı toz şeker Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
MUHALLEBİNİN HAZIRLANIŞI: Teflon tencereye nişastayı ve şekeri koyup çırpıcı ile karıştırıp az az süt ilave ederek koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin Ateşten alın ılımaya bırakın Bu sırada ayrı bir kapta krem şantiyi hazırlayın İyice ılıyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın Buzdolabına kaldırın
KADAYIFIN HAZIRLANIŞI: Kadayıfı aksam dolap poşetine koyun sabaha kadar donsun Sabah çıkarıp leğenin içinde elinizle iyice parçalayın ufalayın Büyük bir tavada yağı eritin sıvı yağı da koyun Kadayıfları tavaya alin ve orta ateşte iyice kahverengi olana kadar kavurun İndirmeden fındıkları da ekleyin kavurun Toz şekerini de ilave ettikten sonra yaklaşık 12 dk daha kavurun kapatın Soğuması için geniş bir kaba alın ve soğumaya bırakın
Kadayıf ve muhallebi iyice soğuyunca kadayıfın yarısını borcamın tabanına yayın Üstüne muhallebiyi dökün eşit bir şekilde yayın
sonra kalan kadayıfı dökün buzdolabına kaldırın iyice soğuyunca dilimleyip servis edebilirsiniz
ÖNEMLİ NOT: KADAYIF VE MUHALLEBİYİ SICAKKEN BULUŞTURURSANIZ KADAYIFLAR YUMUŞAYIP KITIR ÖZELLİĞİNİ YİTİRİR İKİSİNİ DE SOĞUKKEN BULUŞTURURSANIZ DAHA İYİ OLUR
nefisyemektarifleri
6 su bardağı süt 3 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker 1 paket vanilya 1 paket krem şanti+1 su bardağı süt KADAYIFI İÇİN;
250 gr kadayıf 1 su bardağı iri dövülmüş fındık 2 yemek kaşığı margarin Göz kararı sıvı yağ Yarım su bardağı toz şeker Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
MUHALLEBİNİN HAZIRLANIŞI: Teflon tencereye nişastayı ve şekeri koyup çırpıcı ile karıştırıp az az süt ilave ederek koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin Ateşten alın ılımaya bırakın Bu sırada ayrı bir kapta krem şantiyi hazırlayın İyice ılıyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın Buzdolabına kaldırın
KADAYIFIN HAZIRLANIŞI: Kadayıfı aksam dolap poşetine koyun sabaha kadar donsun Sabah çıkarıp leğenin içinde elinizle iyice parçalayın ufalayın Büyük bir tavada yağı eritin sıvı yağı da koyun Kadayıfları tavaya alin ve orta ateşte iyice kahverengi olana kadar kavurun İndirmeden fındıkları da ekleyin kavurun Toz şekerini de ilave ettikten sonra yaklaşık 12 dk daha kavurun kapatın Soğuması için geniş bir kaba alın ve soğumaya bırakın
Kadayıf ve muhallebi iyice soğuyunca kadayıfın yarısını borcamın tabanına yayın Üstüne muhallebiyi dökün eşit bir şekilde yayın
sonra kalan kadayıfı dökün buzdolabına kaldırın iyice soğuyunca dilimleyip servis edebilirsiniz
ÖNEMLİ NOT: KADAYIF VE MUHALLEBİYİ SICAKKEN BULUŞTURURSANIZ KADAYIFLAR YUMUŞAYIP KITIR ÖZELLİĞİNİ YİTİRİR İKİSİNİ DE SOĞUKKEN BULUŞTURURSANIZ DAHA İYİ OLUR
nefisyemektarifleri