iltasyazilim
FD Üye
Kıtır Kıtır Gevrek Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı sirke
*1 paket kabarma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
*Alabildiği kadar un
Şerbeti için ;
*4 su bardağı su
*4 su bardağı şeker
*2, 3 damla limon
Açmak için;
*Nişasta
*Üzeri için ;
*Tereyağı
İçi için ;
*Dövülmüş ceviz
Kıtır Kıtır Gevrek Ev Baklavası Tarifi Yapılışı
1
*Hamuru için bütün malzemeleri karıştırıyoruz
*Yavaş yavaş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz
*Ceviz büyüklüğünden küçük 40 beze yapıyoruz
*Beşerli beşerli ayırıyoruz tabak büyüklüğünde 5 tanesini açıp aralarına nişasta koyup Merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde açıyoruz
*Tepsiye dizip üzerine ceviz serpiyoruz
*Sonra diğer 5 tane hamuru açıp yine Merdane ile büyütüp tepsideki hamurun üzerine koyuyoruz
*40 tane hamuru böylece tepsiye diziyoruz
*İşlemler bittikten sonra tatlı hamuru dilimlenir
*Yağı eritip üzerine gezdiriyoruz
*180 derecelik fırına sürüyoruz
*Fırından çıkarınca şu şeker ve limon ile hazırladığımız şerbeti üzerine döküp servis ediyoruz
*Afiyet olsun ???
*3 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı sirke
*1 paket kabarma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
*Alabildiği kadar un
Şerbeti için ;
*4 su bardağı su
*4 su bardağı şeker
*2, 3 damla limon
Açmak için;
*Nişasta
*Üzeri için ;
*Tereyağı
İçi için ;
*Dövülmüş ceviz
Kıtır Kıtır Gevrek Ev Baklavası Tarifi Yapılışı
1
*Hamuru için bütün malzemeleri karıştırıyoruz
*Yavaş yavaş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz
*Ceviz büyüklüğünden küçük 40 beze yapıyoruz
*Beşerli beşerli ayırıyoruz tabak büyüklüğünde 5 tanesini açıp aralarına nişasta koyup Merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde açıyoruz
*Tepsiye dizip üzerine ceviz serpiyoruz
*Sonra diğer 5 tane hamuru açıp yine Merdane ile büyütüp tepsideki hamurun üzerine koyuyoruz
*40 tane hamuru böylece tepsiye diziyoruz
*İşlemler bittikten sonra tatlı hamuru dilimlenir
*Yağı eritip üzerine gezdiriyoruz
*180 derecelik fırına sürüyoruz
*Fırından çıkarınca şu şeker ve limon ile hazırladığımız şerbeti üzerine döküp servis ediyoruz
*Afiyet olsun ???