iltasyazilim
FD Üye
Kıtır Kıtır Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*1 mor lahana
*1 turşuluk beyaz lahana
*1 kg süs biber
*1 kg kornişon salatalık
*1 kg havuç
*2 su bardağı sirke
*1 yemek kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı kaya tuzu
*1 baş sarımsak
*5 tane aspirin
Kıtır Kıtır Karışık Turşu Tarifi Yapılışı Bütün sofraların vazgeçilmezi, olmazsa olmazı turşu Neredeyse her sofrada bulunur, tabi bulunduğu gibi tadı ve kıtırlığı da önemli Bununda size tarifini vereyim; salatalık ve biber haricinde bütün malzemelerimizi iri olmayacak yada küçük olmayacak şekilde orta halde doğrayalım Doğradıktan sonra tüm malzememizi karıştıralım Karıştırdıktan sonra bidonumuza koyalım ve ayrı bir yerde sirkemizi, tuzumuzu, şekerimizi, limon tuzumuzu karıştırıp, bidonumuza dökelim Üzerine aspirinimizi, sarımsağımızı koyduktan sonra üzerine alacağı kadar kaynatılmış ve soğutulmuş suyumuzu ekleyip, bidonumuzun ağzını kapatalım 20 ila 25 gün sonra yemeye hazır kıtır kıtır turşumuz, afiyet olsun
*1 mor lahana
*1 turşuluk beyaz lahana
*1 kg süs biber
*1 kg kornişon salatalık
*1 kg havuç
*2 su bardağı sirke
*1 yemek kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı kaya tuzu
*1 baş sarımsak
*5 tane aspirin
Kıtır Kıtır Karışık Turşu Tarifi Yapılışı Bütün sofraların vazgeçilmezi, olmazsa olmazı turşu Neredeyse her sofrada bulunur, tabi bulunduğu gibi tadı ve kıtırlığı da önemli Bununda size tarifini vereyim; salatalık ve biber haricinde bütün malzemelerimizi iri olmayacak yada küçük olmayacak şekilde orta halde doğrayalım Doğradıktan sonra tüm malzememizi karıştıralım Karıştırdıktan sonra bidonumuza koyalım ve ayrı bir yerde sirkemizi, tuzumuzu, şekerimizi, limon tuzumuzu karıştırıp, bidonumuza dökelim Üzerine aspirinimizi, sarımsağımızı koyduktan sonra üzerine alacağı kadar kaynatılmış ve soğutulmuş suyumuzu ekleyip, bidonumuzun ağzını kapatalım 20 ila 25 gün sonra yemeye hazır kıtır kıtır turşumuz, afiyet olsun