iltasyazilim
FD Üye
Kıtır Kıtır Kocakarı Gerdanı Tarifi İçin Malzemeler 12 adet beze için;
*1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı sirke
*12 yemek kaşığı dolu un
*Aldığı kadar su
Şurup için;
*3 su bardağı su
*2, 5 su bardağı şeker
Üzeri için;
*400 gram tereyağı
Hamuru açmak için;
*1 kase un
*1 kase buğday nişastası
Kıtır Kıtır Kocakarı Gerdanı Tarifi Yapılışı İlk önce şurubumuzu hazırlamak için limon hariç malzemelerimizi bi araya getirip kaynatıyoruz Kaynadıktan 10 dk sonra 3 4 damla limonumuzu sıkıp tekrar 2 kere kaynatıyoruz ve soğumasını bekliyoruz
Hamurumuzu yapmak için Su hariç bütün malzemeleri bi araya getirerek kulak memesi kıvamında bi hamur elde ediyoruz 12 adet bezeyi alıp 3 saat dinlendiriyoruz Dinlenen bezeleri un ve nişasta yardımıyla açabildiğimiz kadar ince açıp ikiye katlıyoruz Ezilmiş Cevizi yufkanın her tarafına serpiştiriyoruz Oklavaya sarıp her iki tarafından büzüştürüp çekiyoruz Bütün bezeleri bu şekilde yapıp az yağlı tepsimize diziyoruz Tereyağımızı eritip tatlımızın her tarafına gezdiriyoruz 180° lik fırınımıza koyup tereyağı kaynayana kadar pişirip dereceyi 150 ye düşürüp 1 saat pişiriyoruz Tekrar derecemizi 100 e düşürüp tatlımız kuruyana kadar pişiriyoruz Soğuk şerbetimizi sıcak tatlımızın üstüne döküp çekmesini bekliyoruz Afiyet olsun
Not: Tatlınızı hemen fırından almayın kuruyana kadar bekletin yoksa kıtır kıtır olmaz Vede şerbetinizi soğuk dökmezseniz tatlınız yumuşak olur Buğday nişastası da bezeleri ince açmak için önemlidir
*1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı sirke
*12 yemek kaşığı dolu un
*Aldığı kadar su
Şurup için;
*3 su bardağı su
*2, 5 su bardağı şeker
Üzeri için;
*400 gram tereyağı
Hamuru açmak için;
*1 kase un
*1 kase buğday nişastası
Kıtır Kıtır Kocakarı Gerdanı Tarifi Yapılışı İlk önce şurubumuzu hazırlamak için limon hariç malzemelerimizi bi araya getirip kaynatıyoruz Kaynadıktan 10 dk sonra 3 4 damla limonumuzu sıkıp tekrar 2 kere kaynatıyoruz ve soğumasını bekliyoruz
Hamurumuzu yapmak için Su hariç bütün malzemeleri bi araya getirerek kulak memesi kıvamında bi hamur elde ediyoruz 12 adet bezeyi alıp 3 saat dinlendiriyoruz Dinlenen bezeleri un ve nişasta yardımıyla açabildiğimiz kadar ince açıp ikiye katlıyoruz Ezilmiş Cevizi yufkanın her tarafına serpiştiriyoruz Oklavaya sarıp her iki tarafından büzüştürüp çekiyoruz Bütün bezeleri bu şekilde yapıp az yağlı tepsimize diziyoruz Tereyağımızı eritip tatlımızın her tarafına gezdiriyoruz 180° lik fırınımıza koyup tereyağı kaynayana kadar pişirip dereceyi 150 ye düşürüp 1 saat pişiriyoruz Tekrar derecemizi 100 e düşürüp tatlımız kuruyana kadar pişiriyoruz Soğuk şerbetimizi sıcak tatlımızın üstüne döküp çekmesini bekliyoruz Afiyet olsun
Not: Tatlınızı hemen fırından almayın kuruyana kadar bekletin yoksa kıtır kıtır olmaz Vede şerbetinizi soğuk dökmezseniz tatlınız yumuşak olur Buğday nişastası da bezeleri ince açmak için önemlidir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.