Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıtır Kıtır Kocakarı Gerdanı Tarifi

Kıtır Kıtır Kocakarı Gerdanı Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Kıtır Kıtır Kocakarı Gerdanı Tarifi İçin Malzemeler 12 adet beze için;


*1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı sirke
*12 yemek kaşığı dolu un
*Aldığı kadar su

Şurup için;


*3 su bardağı su
*2, 5 su bardağı şeker

Üzeri için;


*400 gram tereyağı

Hamuru açmak için;


*1 kase un
*1 kase buğday nişastası

Kıtır Kıtır Kocakarı Gerdanı Tarifi Yapılışı İlk önce şurubumuzu hazırlamak için limon hariç malzemelerimizi bi araya getirip kaynatıyoruz Kaynadıktan 10 dk sonra 3 4 damla limonumuzu sıkıp tekrar 2 kere kaynatıyoruz ve soğumasını bekliyoruz
Hamurumuzu yapmak için Su hariç bütün malzemeleri bi araya getirerek kulak memesi kıvamında bi hamur elde ediyoruz 12 adet bezeyi alıp 3 saat dinlendiriyoruz Dinlenen bezeleri un ve nişasta yardımıyla açabildiğimiz kadar ince açıp ikiye katlıyoruz Ezilmiş Cevizi yufkanın her tarafına serpiştiriyoruz Oklavaya sarıp her iki tarafından büzüştürüp çekiyoruz Bütün bezeleri bu şekilde yapıp az yağlı tepsimize diziyoruz Tereyağımızı eritip tatlımızın her tarafına gezdiriyoruz 180° lik fırınımıza koyup tereyağı kaynayana kadar pişirip dereceyi 150 ye düşürüp 1 saat pişiriyoruz Tekrar derecemizi 100 e düşürüp tatlımız kuruyana kadar pişiriyoruz Soğuk şerbetimizi sıcak tatlımızın üstüne döküp çekmesini bekliyoruz Afiyet olsun
Not: Tatlınızı hemen fırından almayın kuruyana kadar bekletin yoksa kıtır kıtır olmaz Vede şerbetinizi soğuk dökmezseniz tatlınız yumuşak olur Buğday nişastası da bezeleri ince açmak için önemlidir;)
 
858,505Konular
982,795Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt