iltasyazilim
FD Üye
Kıtır Kıtır Misket Tatlım (Kendi Tarifim) İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*125 gram margarin
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*3 su bardağı un
*1 çay bardağı irmik
İçi için;
*Yarım su bardağı Antep fıstığı veya ceviz
Şerbetini için;
*2 5 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*Bir kaç damla limon suyu
Kıtır Kıtır Misket Tatlım (Kendi Tarifim) Yapılışı Merhaba arkadaşlar çok güzel, lezzetli ve hafif bir tatlı ile buradayım?Öncelikle şerbetimizi ocağa alalım ve beş dakika kaynatın, şerbet olmaya yakın limon suyunu ekleyip ocaktan alalım Şerbetimi soğurken diğer tarafta hamurumuzu hazırlayalım Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri güzelce karıştıralım Daha sonra unu yavaş yavaş ilave edelim, kabartma tozunu da ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim, hamurumuzu 5 dk dinlendikten sonra ceviz den küçük parçalar koparıp elimizde biraz açıp içine fıstık veya ceviz koyup misket şeklinde yuvarlayalım Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derecede fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim Tatlımız ilk sıcağı geçince soğuyan şerbetini üzerine dökelim, dilerseniz Antep fıstığı yerine ceviz kullana bilirsiniz ben ikisininde denedim ,ceviz daha hoşuma gitti*?Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*125 gram margarin
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*3 su bardağı un
*1 çay bardağı irmik
İçi için;
*Yarım su bardağı Antep fıstığı veya ceviz
Şerbetini için;
*2 5 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*Bir kaç damla limon suyu
Kıtır Kıtır Misket Tatlım (Kendi Tarifim) Yapılışı Merhaba arkadaşlar çok güzel, lezzetli ve hafif bir tatlı ile buradayım?Öncelikle şerbetimizi ocağa alalım ve beş dakika kaynatın, şerbet olmaya yakın limon suyunu ekleyip ocaktan alalım Şerbetimi soğurken diğer tarafta hamurumuzu hazırlayalım Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri güzelce karıştıralım Daha sonra unu yavaş yavaş ilave edelim, kabartma tozunu da ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim, hamurumuzu 5 dk dinlendikten sonra ceviz den küçük parçalar koparıp elimizde biraz açıp içine fıstık veya ceviz koyup misket şeklinde yuvarlayalım Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derecede fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim Tatlımız ilk sıcağı geçince soğuyan şerbetini üzerine dökelim, dilerseniz Antep fıstığı yerine ceviz kullana bilirsiniz ben ikisininde denedim ,ceviz daha hoşuma gitti*?Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun