iltasyazilim
FD Üye
Kıtır Kıtır Turşular (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler 2 litrelik Bidon için kullandığım ölçüdür;
*5 su bardağı içme suyu yada kaynatıp soğutulmuş şebeke suyu
*3 yemek kaşığı tepeleme salamura tuzu
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*1 çay bardağı üzüm sirkesi
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*12 kereviz yaprağı (Sapıyla)
*1012 diş sarımsak
Kıtır Kıtır Turşular (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı Ölçümüz 2 litrelik bidon içindir
Kullanacağınız bidonun boyuna göre her 2 lt için bu ölçüyü kullanabilirsiniz
Malzemenizin boyları doğranış şekline göre bidon sığması değişebilir
Örneğin havucu dilimlerseniz daha rahat sıkıştırılacağı için daha fazla havuç alabilir
Turşunuz yaklaşık olarak 1520 gün içinde yemeğe hazır olacaktır
Bu turşu suyunu tüm turşuluk sebzeler için kullanabilirsiniz
Şimdiden afiyet olsun
Suyumuzu turşu kabına alalım
Turşu yapacağımız kabin temiz olmasına özen gösterelim
İçine tuzumuzu şekerimizi ve limon tozunu atarak erimesi için biraz bekleyelim
Tamamen eridiğinden emin olun
Sirkemizi ve sarımsağımızı ekleyelim Suyumuz hazır, kereviz saplarını malzememizin üzerine kapatacağız Çok güzel bir tat ve koku veriyor
kullanacağınız malzeme tamamen zevkinize kalmış
Ben havuç ve karnabahar sevdiğim için genelde bu ikisini yapıyorum kıtır kıtır bir turşu oluyor
Afiyet olsun
*5 su bardağı içme suyu yada kaynatıp soğutulmuş şebeke suyu
*3 yemek kaşığı tepeleme salamura tuzu
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*1 çay bardağı üzüm sirkesi
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*12 kereviz yaprağı (Sapıyla)
*1012 diş sarımsak
Kıtır Kıtır Turşular (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı Ölçümüz 2 litrelik bidon içindir
Kullanacağınız bidonun boyuna göre her 2 lt için bu ölçüyü kullanabilirsiniz
Malzemenizin boyları doğranış şekline göre bidon sığması değişebilir
Örneğin havucu dilimlerseniz daha rahat sıkıştırılacağı için daha fazla havuç alabilir
Turşunuz yaklaşık olarak 1520 gün içinde yemeğe hazır olacaktır
Bu turşu suyunu tüm turşuluk sebzeler için kullanabilirsiniz
Şimdiden afiyet olsun
Suyumuzu turşu kabına alalım
Turşu yapacağımız kabin temiz olmasına özen gösterelim
İçine tuzumuzu şekerimizi ve limon tozunu atarak erimesi için biraz bekleyelim
Tamamen eridiğinden emin olun
Sirkemizi ve sarımsağımızı ekleyelim Suyumuz hazır, kereviz saplarını malzememizin üzerine kapatacağız Çok güzel bir tat ve koku veriyor
kullanacağınız malzeme tamamen zevkinize kalmış
Ben havuç ve karnabahar sevdiğim için genelde bu ikisini yapıyorum kıtır kıtır bir turşu oluyor
Afiyet olsun