iltasyazilim
FD Üye
Kıtır Mini Köy Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*4,5 5 su bardağı un
*1,5 su bardağı ılık su
*1 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı süt
*1 paket yaş maya
*1 tutam şeker
Kıtır Mini Köy Ekmeği Tarifi Yapılışı Öncelikle yaş maya ılık suda çözülür, ardından azar azar un, tuz ve şeker eklenir Süt ilave edildikten sonra hamur yoğurulur Hamurumuzun kıvamı kulak memesi kıvamından biraz cıvık bazlama hamurundan biraz sert olacaktır Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra 30 dakika dinlendirip, mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp, tekrar üzeri örtülü bir şekilde 30 dakika dinlendirilir Çok ince olmayacak şekilde kase büyüklüğünde açılır Hamurlar açıldıktan sonra teflon tavada yağsız, kısık ateşte alt ve üst pişirilir, sıcak tüketilir İsterseniz fazla yapıp derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun
*4,5 5 su bardağı un
*1,5 su bardağı ılık su
*1 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı süt
*1 paket yaş maya
*1 tutam şeker
Kıtır Mini Köy Ekmeği Tarifi Yapılışı Öncelikle yaş maya ılık suda çözülür, ardından azar azar un, tuz ve şeker eklenir Süt ilave edildikten sonra hamur yoğurulur Hamurumuzun kıvamı kulak memesi kıvamından biraz cıvık bazlama hamurundan biraz sert olacaktır Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra 30 dakika dinlendirip, mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp, tekrar üzeri örtülü bir şekilde 30 dakika dinlendirilir Çok ince olmayacak şekilde kase büyüklüğünde açılır Hamurlar açıldıktan sonra teflon tavada yağsız, kısık ateşte alt ve üst pişirilir, sıcak tüketilir İsterseniz fazla yapıp derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun