iltasyazilim
FD Üye
Kıtır Pizza Margarita tarifi
için Malzemeler :
23 su bardağı beyaz un
1 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığ yaş maya
12 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
34 su bardağı küçük doğranmış dil peyniri
1 yemek kaşığı taze fesleğen ve 1 çay kaşığı kuru fesleğen
4 adet orta boy domates
12 ad yeşil dolmalık biber
12 ad sarı dolmalık biber
2 yemek kaşığı rende parmesan
Tuz Kıtır Pizza Margarita
yemeğinin hazırlanışı:
Orta büyüklükte bir kabın içine 23 su bardağı un, yaş maya, tuz ve yarım bardak ılık suyu koyun Mikserle orta hızda 1 dakika karıştırın Zeytinyağını da ekleyip yüksek hızda 3 dk daha karıştırın Yarım bardak tam buğday unu koyup elinizle yoğurarak yedirin Hafifçe unlanmış mutfak tesgahına aktarıp kalan undan az az ekleyerek yumuşak ve elastik bir hamur olana dek yoğurun Üzeri örtülü olarak 10 dakika dinlendirin
Bu arada domatesleri dilimleyin Biberleri ince uzun doğrayın Dil peynirini rendeleyin yada çok küçük kesin
Fırın tepsisinin büyüklüğünde yağlı kağıt kesip yerleştirin Üzerine hamuru aktarıp elinizle çekiştirerek tepsi büyüklüğünde açın Hamurun üzerinde çatalın uçu ile delikler açın Kabarmaması için hızlı çalışmalısınız 210 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin
Rendelenmiş yada küçük doğranmış dil peynirini hamurun tüm yüzeyine dağıtın Fesleğeni, domates dilimlerini ve kesilmiş biberleri homojen bir şekilde yerleştirin Parmesanı da döküp 210 derecelik fırında 15 dakika daha pişirin
Fırından çıkardıktan sonra taze fesleğenleri dökün 12 dilim halinde kesip servis yapın
için Malzemeler :
23 su bardağı beyaz un
1 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığ yaş maya
12 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
34 su bardağı küçük doğranmış dil peyniri
1 yemek kaşığı taze fesleğen ve 1 çay kaşığı kuru fesleğen
4 adet orta boy domates
12 ad yeşil dolmalık biber
12 ad sarı dolmalık biber
2 yemek kaşığı rende parmesan
Tuz Kıtır Pizza Margarita
yemeğinin hazırlanışı:
Orta büyüklükte bir kabın içine 23 su bardağı un, yaş maya, tuz ve yarım bardak ılık suyu koyun Mikserle orta hızda 1 dakika karıştırın Zeytinyağını da ekleyip yüksek hızda 3 dk daha karıştırın Yarım bardak tam buğday unu koyup elinizle yoğurarak yedirin Hafifçe unlanmış mutfak tesgahına aktarıp kalan undan az az ekleyerek yumuşak ve elastik bir hamur olana dek yoğurun Üzeri örtülü olarak 10 dakika dinlendirin
Bu arada domatesleri dilimleyin Biberleri ince uzun doğrayın Dil peynirini rendeleyin yada çok küçük kesin
Fırın tepsisinin büyüklüğünde yağlı kağıt kesip yerleştirin Üzerine hamuru aktarıp elinizle çekiştirerek tepsi büyüklüğünde açın Hamurun üzerinde çatalın uçu ile delikler açın Kabarmaması için hızlı çalışmalısınız 210 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin
Rendelenmiş yada küçük doğranmış dil peynirini hamurun tüm yüzeyine dağıtın Fesleğeni, domates dilimlerini ve kesilmiş biberleri homojen bir şekilde yerleştirin Parmesanı da döküp 210 derecelik fırında 15 dakika daha pişirin
Fırından çıkardıktan sonra taze fesleğenleri dökün 12 dilim halinde kesip servis yapın