Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kitle İletişim araclarının hayatımızdaki yeri ve onemi

0
69

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0

Cevap: TV, gazete ve radyonun insanlar arasındaki iletişime katkıları

Kitle iletişim aracları, genel bir tanımla kitlesel bir boyutta ileti dağıtabilen araclarolarak tanımlanabilir Kitle iletişim aracları; haber ve bilgi verme amacı başta olmak uzere, eğitmek ve eğlendirmek gibi amaclar taşıyan, belirli bir okuyucu kitlesine, belirli aralıklarla ya da surekli olarak ulaşan araclardır

Kitle iletişim araclarının fonksiyonlarını

1 Haber verme, eğitme, eğlendirme,

2 Dış dunyayı gormemizi sağlama,

3 Kulturun toplumumuzdan, bizden sonraki toplumlara ve nesilden nesile gecisini sağlama,

4 Eşya ve hizmetlerin tanıtılmasına, satılmasına yardım etme,

5 Dışımızda oluşan fırsat ve cağrılara karşılık verme ile sosyal hareketlerde genel rizaya ulasma arasinda bağ kurmamıza yardım etmeolarak sınıflandırmıştır

Kitle iletişim aracları, bu fonksiyonları gercekleştirirken doğal olarak alıcı uzerinde de bir etki yaratır İletişim, her şeyden once bir bilgi alışverişidir Bu alışverişten amaclanan da anlamak, anlatmak, oğrenmek ve eğitim gormek ihtiyaclarının giderilmesidir Bu ihtiyacların giderilmesi amacıyla başlatılan iletişim surecinin sonunda yaşanan olgu, etkileme ve etkilenme; yani etkileşimdir

858,496Konular
981,633Mesajlar
29,720Kullanıcılar
AR4SsSon üye
Üst Alt