iltasyazilim
FD Üye
Kıtte Turşusu Nasıl yapılır
Kıtte Turşusu Yapılışı
Kıtte Turşusu Malzemeler
1 kg kıtte(ACUR İnce, uzun bir değişiklik salatalık,)
12 yeşil biber
250 gr taze fasülye
2 baş sarımsak
1 demet nane
1 kadeh kaya tuzu
2 şişe sirke
Kıtte Turşusu Tarifi
Kıttelerin her iki ucu kesilerek yıkanır Biberler yıkanıp boyuna yarıya dek yarılır Fasülyeler kılçıkları temizlenip yıkanır, büyükse ortadan ikiye bölünür Sarımsaklar ayıklanır, nanenin sapları kesilip yıkanırBütün araç gereç sirke ve tuz ilavesi ile geniş bir kapta adamakıllı karıştırılıp bir kavanoza doldurulur
Sirkenin kavanozdaki malzemenin yüzünü örtmesine dikkat edilir, eskik gelirse sirke ek edilir Turşuların yüzeye çıkmaması için kesilen nane sapları elle sıkıştırılıp kavanozun ağzı kapatılır ve kapağı konur Turşu on gün sonra yenmeye hazırlanmış ayla gelir *
Kıtte Turşusu Yapılışı
Kıtte Turşusu Malzemeler
1 kg kıtte(ACUR İnce, uzun bir değişiklik salatalık,)
12 yeşil biber
250 gr taze fasülye
2 baş sarımsak
1 demet nane
1 kadeh kaya tuzu
2 şişe sirke
Kıtte Turşusu Tarifi
Kıttelerin her iki ucu kesilerek yıkanır Biberler yıkanıp boyuna yarıya dek yarılır Fasülyeler kılçıkları temizlenip yıkanır, büyükse ortadan ikiye bölünür Sarımsaklar ayıklanır, nanenin sapları kesilip yıkanırBütün araç gereç sirke ve tuz ilavesi ile geniş bir kapta adamakıllı karıştırılıp bir kavanoza doldurulur
Sirkenin kavanozdaki malzemenin yüzünü örtmesine dikkat edilir, eskik gelirse sirke ek edilir Turşuların yüzeye çıkmaması için kesilen nane sapları elle sıkıştırılıp kavanozun ağzı kapatılır ve kapağı konur Turşu on gün sonra yenmeye hazırlanmış ayla gelir *