iltasyazilim
FD Üye
*
Kıvamlı Erik Suyu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg kırmızı erik
*3 litre su
*1 5 su bardağı şeker
*1 çorba kaşığı limon suyu
Kıvamlı Erik Suyu Yapımı Tarifi Yapılışı Erikler yıkanır, çekirdekleri çıkarılır, tencereye alınır Üzerine su eklenir, erikler dağılıncaya kadar pişirilir Şeker ilave edilir, 10 dakika sonra ocak kapatılır, ılıması ve renk vermesi için 12 saat bekletilir
Ilıyan erikler süzülür, taneleri blenderden geçirilir ve elde edilen posa erik suyuna karıştırılır Soğuk olarak ikram edilir AFİYET OLSUN…
NOT: Şeker miktarını azaltıp artırabilirsiniz
Dilerseniz kaynatıp sıcakken kavanozlara koyup vakumlayabilir ve kışın kullanabilirsiniz
Hazırlanan karadut şurubundan içine bir miktar karıştırırsanız ayrı bir lezzet elde edebilirsiniz
Kıvamlı Erik Suyu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg kırmızı erik
*3 litre su
*1 5 su bardağı şeker
*1 çorba kaşığı limon suyu
Kıvamlı Erik Suyu Yapımı Tarifi Yapılışı Erikler yıkanır, çekirdekleri çıkarılır, tencereye alınır Üzerine su eklenir, erikler dağılıncaya kadar pişirilir Şeker ilave edilir, 10 dakika sonra ocak kapatılır, ılıması ve renk vermesi için 12 saat bekletilir
Ilıyan erikler süzülür, taneleri blenderden geçirilir ve elde edilen posa erik suyuna karıştırılır Soğuk olarak ikram edilir AFİYET OLSUN…
NOT: Şeker miktarını azaltıp artırabilirsiniz
Dilerseniz kaynatıp sıcakken kavanozlara koyup vakumlayabilir ve kışın kullanabilirsiniz
Hazırlanan karadut şurubundan içine bir miktar karıştırırsanız ayrı bir lezzet elde edebilirsiniz