iltasyazilim
FD Üye
Kivili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler ALT TABANI İÇİN;
*2 paket ufalanmış bisküvi
*5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (Tereyağımargarin karıştırılabilir)
MUHALLEBİSİ İÇİN;
*1 litre süt
*5 yemek kaşığı irmik
*4 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN;
*4 tane rondodan geçirilmiş kivi
*1 su bardağı su
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı un
*Yarım su bardağı toz şeker
Kivili Tatlı Tarifi Yapılışı İlk önce büskivileri robottan geçirerek ufalayın Üzerine tereyağını eritip, dökün ve karıştırın Kelepçeli kalıbı düz bir tabağa alıp içine büskivileri koyup düzeltin
Muhallebisi için; süt, irmik, nişasta ve şekeri bir tencereye alın Sürekli karıştırarak kıvamı olana kadar pişirin ve ocaktan alın Üzerine bir paket vanilya ekleyip karıştırın
Üzeri için; kivileri soyup, doğrayıp robottan geçirin Bir tencereye alın ve üzerine su, nişasta, un ve şekeri katıp karıştırın Göz göz olana kadar pişirin Pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın
Bisküvilerin üzerine önce muhallebiyi döküp yayın Sonra da kiviyi döküp düzeltin
Soğuduktan sonra dolaba alın ve 56 saat bekletin Kelepçesini çıkartın ve dilimleyerek servis edin
*2 paket ufalanmış bisküvi
*5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (Tereyağımargarin karıştırılabilir)
MUHALLEBİSİ İÇİN;
*1 litre süt
*5 yemek kaşığı irmik
*4 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN;
*4 tane rondodan geçirilmiş kivi
*1 su bardağı su
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı un
*Yarım su bardağı toz şeker
Kivili Tatlı Tarifi Yapılışı İlk önce büskivileri robottan geçirerek ufalayın Üzerine tereyağını eritip, dökün ve karıştırın Kelepçeli kalıbı düz bir tabağa alıp içine büskivileri koyup düzeltin
Muhallebisi için; süt, irmik, nişasta ve şekeri bir tencereye alın Sürekli karıştırarak kıvamı olana kadar pişirin ve ocaktan alın Üzerine bir paket vanilya ekleyip karıştırın
Üzeri için; kivileri soyup, doğrayıp robottan geçirin Bir tencereye alın ve üzerine su, nişasta, un ve şekeri katıp karıştırın Göz göz olana kadar pişirin Pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın
Bisküvilerin üzerine önce muhallebiyi döküp yayın Sonra da kiviyi döküp düzeltin
Soğuduktan sonra dolaba alın ve 56 saat bekletin Kelepçesini çıkartın ve dilimleyerek servis edin