Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kivinin Beslenmemizdeki Yeri

Kivinin Beslenmemizdeki Yeri
0
46

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139


KiVi Kasım ayında kolundan toplanan ; potasyum, sodyum, kalsiyum, demir, karbonhidrat , A vitamini, C vitamini, D vitamini, B12 vitamini , E vitamini açısından varlıklı içeriğe sahip ve yararları saymakla bitmeyen bir kış meyvesidir .

Kivi cilt için hayatımızda değerli bir yere sahipken ; yapılan araştırmalar gösteriyor ki , kivi fotokatalitik tesiri sayesinde kanser hücrelerinin canlılığını azaltıp kanseri yok edici / baskılayıcı bir tesire de sahiptir .Kivi organik tesirin en yüksek olduğu, insan sıhhatine katiyetle ziyan vermeyen, bir defa yenildiğinde uzun bir müddet aktifliğini koruyan,fotokatalitik tesiri sayesinde ışık gücünü çok etkin kullanmasına karşın ; ışığın bile onu parçalayamaması sayesinde bilhassa ışın tedavisi gören kanser hastalarında değerli bir yere sahiptir. D vitamini içeren besinler ortasında bedende ki biyoyararlanımı ( kullanımı ) en yüksek olan besindir. Ülkemizde de, bilhassa kışın D vitamini düşüklüğünü göz önüne alırsak; D vitamini açısından da kivinin vazgeçilmez bir besinimiz olması gerektiğini, tabiat ve bilimsel çalışmalar bize söylemektedir. Kivi çekirdekleriyle de araştırma konusu olmuştur. Kivinin çekirdeklerini yeterlice çiğneyip yutarsak ağrı kesici tesiri olduğu bulunmuştur. Alerjen tesiri yüksek olan besinler ortasında da bulunan bu meyve , bilhassa çocuklarda bütün olarak yedirilmeye başlanılmamalıdır. Kivi toprak istikametinden epeyce seçici bir meyvedir. Besin pahası açısından en verimli kiviler ; Doğu Karadeniz Bölgesinde yetişmektedir. Taze kivinin; kabuğu parlak kahverengi , içi de parlak yeşil renkte olmalıdır. Kivi yetiştirilen toprak; azot , fosfor ve potasyum istikametinden çoklukla zengindir. Onun için tüketim yaparken bu özelliğini de dikkate alarak kivi tüketimi yaparsak sıhhatimiz açısından çok daha güzel sonuçlar alabiliriz.. Her vakit her besinde söylediğimiz üzere , kivi de öncelikle mevsiminde yenilmeli. Mevsiminde yenildiği vakit, bu özellikleri taşıyıp şahısta yarar sağlamaktadır.

Kış şimdi bitmemişken, kivi tüketimini unutmamalıyız ve bu bahiste hassas davranmalıyız. Sağlıklı ve keyifli yarınlara.


 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt