iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 Adet Patates
1 Adet Kıvırcık Marulun Göbekli Kısmı
350 gr Kuşbaşı Et
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Orta Boy Havuç
½ Demet Dereotu
½ Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Kaşık Margarin
Tuz , Karabiber
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak etleri basınçlı tencereye alalımÜzerini 3 parmak aşacak su ilavesi ve tuz ile etleri haşlayalımSonra etleri ateşten alalım
Ayrı bir tencerede soğanı sıvı yağ ve margarin ilavesi ile pembeleştirelimHavucu ilave edip,sote edelim35 dakika daha kavurup,haşlanan etleri suyu ile birlikte ekleyelimOrta boy patatesi soyup,yarısından keselim ve tencereye aktaralımTuzunu,biberini kontrol edip,pişmeye bırakalım
Ateşten almadan birkaç dakika önce,kalınca doğranmış kıvırcık marulu ilave edelimAteşten aldıktan sonra servis tabağının ortasına patatesi alalımKenarlarına etleri yayıp,dereotunu serperek,servis yapalım
1 Adet Patates
1 Adet Kıvırcık Marulun Göbekli Kısmı
350 gr Kuşbaşı Et
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Orta Boy Havuç
½ Demet Dereotu
½ Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Kaşık Margarin
Tuz , Karabiber
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak etleri basınçlı tencereye alalımÜzerini 3 parmak aşacak su ilavesi ve tuz ile etleri haşlayalımSonra etleri ateşten alalım
Ayrı bir tencerede soğanı sıvı yağ ve margarin ilavesi ile pembeleştirelimHavucu ilave edip,sote edelim35 dakika daha kavurup,haşlanan etleri suyu ile birlikte ekleyelimOrta boy patatesi soyup,yarısından keselim ve tencereye aktaralımTuzunu,biberini kontrol edip,pişmeye bırakalım
Ateşten almadan birkaç dakika önce,kalınca doğranmış kıvırcık marulu ilave edelimAteşten aldıktan sonra servis tabağının ortasına patatesi alalımKenarlarına etleri yayıp,dereotunu serperek,servis yapalım