iltasyazilim
FD Üye
Kıvrık Krep Pasta Tarifi İçin Malzemeler Krep hamuru için:
*2 yumurta
*3 yemek kaşığı şeker
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 su bardağı süt
*5 kaşık un
*1 kaşık kakao
Kreması için:
*2, 5 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı şeker
*+
*1 paket krem şanti
*1 su bardağından bir parmak az süt
Üzeri için:
*Çikolata sos
Kıvrık Krep Pasta Tarifi Yapılışı Önce pastanın kremasını hazırlayarak başlıyoruz, tüm malzemeleri bir tencereye alıp pişiriyoruz Krem şantiyi sütle çırpıyoruz, kremamızda soğuduktan sonra ikisini birleştirip buzdolabına kaldırıyoruz Krep hamuru için önce yumurta ile şekeri çırpıyoruz, sonra diğer tüm malzemeleri ekleyip tekrar çırpıp hamuru 15 dakika dinlendiriyoruz Hamurun içerisine yağ koyduğumuz için tavamızı yağlamadan ocagı yakıyoruz ve tavamıza çay tabağından biraz büyük olacak şekilde hamurdan döküyoruz, (nescafe fincanının tabağı büyüklüğünde diyelim)
Döktüğümüz hamuru kısık ateşte sadece tek tarafını pişiriyoruz, diğer tarafı göz göz kalıyor Tüm kreplerimizi pişirdikten sonra kremamızı dolaptan çıkartıp ortalarına bir miktar kremadan koyup kenarlarını kaldırarak kıvırıyoruz Üzerine çikolata sosunuda döküp mümkünse bir süre dolapta bekletiyoruz En son fındık yada antep fıstığı serpip servis ediyoruz Gerçekten çok lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim Afiyet olsun
*2 yumurta
*3 yemek kaşığı şeker
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 su bardağı süt
*5 kaşık un
*1 kaşık kakao
Kreması için:
*2, 5 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı şeker
*+
*1 paket krem şanti
*1 su bardağından bir parmak az süt
Üzeri için:
*Çikolata sos
Kıvrık Krep Pasta Tarifi Yapılışı Önce pastanın kremasını hazırlayarak başlıyoruz, tüm malzemeleri bir tencereye alıp pişiriyoruz Krem şantiyi sütle çırpıyoruz, kremamızda soğuduktan sonra ikisini birleştirip buzdolabına kaldırıyoruz Krep hamuru için önce yumurta ile şekeri çırpıyoruz, sonra diğer tüm malzemeleri ekleyip tekrar çırpıp hamuru 15 dakika dinlendiriyoruz Hamurun içerisine yağ koyduğumuz için tavamızı yağlamadan ocagı yakıyoruz ve tavamıza çay tabağından biraz büyük olacak şekilde hamurdan döküyoruz, (nescafe fincanının tabağı büyüklüğünde diyelim)
Döktüğümüz hamuru kısık ateşte sadece tek tarafını pişiriyoruz, diğer tarafı göz göz kalıyor Tüm kreplerimizi pişirdikten sonra kremamızı dolaptan çıkartıp ortalarına bir miktar kremadan koyup kenarlarını kaldırarak kıvırıyoruz Üzerine çikolata sosunuda döküp mümkünse bir süre dolapta bekletiyoruz En son fındık yada antep fıstığı serpip servis ediyoruz Gerçekten çok lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim Afiyet olsun