ABD'de yaşayan Türk beden geliştirme sportmeni Deniz Saypınar, kıyafetinin müstehcen bulunmasından ötürü Texas Havalimanı'ndan Miami'ye giden uçağa alınmadığını söyledi. Toplumsal medya hesabından başına gelen durumu anlatan ulusal sportmen Deniz Saypınar, "İslam ülkesinden taşındım zira bayanlar ikinci ya da üçüncü hatta sınıfsız bir formda yaşıyorlardı. Lakin burada da yeniden bu yaşanıyor. Kendimi gücenmiş hissediyorum. Beni Amerika Birleşik Devletlerinde resmen fakat resmen bu şortu giydiğim için almadılar uçağa." dedi.
25 yaşındaki ulusal atletimiz Deniz Saypınar'ın ismini kesinlikle duymuşsunuzdur; Beden Geliştirme Branşı'nda ülkemizi gururla temsil ediyor kendisi.
6 Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra mesleğine 25 kupa sığdıran ulusal atletimiz, ABD'nin en itibarlı müsabakasına hazırlanmak için geçtiğimiz yıl oraya gitmişti.
Tıpkı vakitte Deniz Saypınar, Olympia Amateur'de de altın madalya alan birinci ve tek Türk atlet unvanına sahip!
182 ülkenin dahil olduğu dünya sıralamasında da ismini birinci 7'ye taşıyarak bir öbür muvaffakiyete daha imza atmıştı.
Şu sıralar hala ABD'de olan ünlü sportmen bugün yaşadığı bahtsız ve kabul edilemez bir olay yüzünden gündem oldu.
Uçağa alınmadı! Latife değil...
Deniz Saypınar, kıyafetinin müstehcen bulunmasından ötürü Texas Havalimanı'ndan Miami'ye giden uçağa alınmadı!
Toplumsal medya hesabından başına gelen durumu anlatan Saypınar, gözyaşlarına hakim olamadı.
"Şort giydim diye uçağa almadılar."
Miami'ye gitmek için havalimanına giden atlet, kıyafetinin kışkırtıcı ve açık olduğu gerekçesiyle uçağa alınmadığını ileri sürdü. 1 milyon takipçisinin bulunduğu Instagram hesabından açıklama yapan Deniz Saypınar, şu tabirleri kullandı: "İslam ülkesinden taşındım zira bayanlar ikinci ya da üçüncü hatta sınıfsız bir formda yaşıyorlardı. Lakin burada da yeniden bu yaşanıyor. Kendimi gücenmiş hissediyorum. Beni Amerika Birleşik Devletlerinde resmen lakin resmen bu şortu giydiğim için almadılar uçağa."
"Türkiye'de büyüdüm. Bu ülkede şeriat yok lakin İslam yanlısı bir ülke."
"Ben bayanım ve kadınlığımı göstermeyi seviyorum, Ne giyeceğimi bilecek kadar uygarım. Burada bayanlara, biseksüellere, translara ya da geylere yapılan baskı çok fazla. Burada işinizden ya da motivasyonunuzdan bahsetmiyorum, direkt olarak hayatınızdan bahsediyorum. Bu nedenle cinsiyetinizden ötürü bir sınıfa ilişkin olmadığımız bir ülkeye taşındım. Tahminen Türkiye tatil ya da seyahat için yeterli lakin yaşamak için çok sıkıntı. Hiçbir biçimde kot şort giydiğim için tehdit edilmemeliyim. Kendinizle ilgili rastgele bir kelam hakkına sahip değilseniz hayvandan ne farkınız kalır?"
İşte o yazdıkları:
Yaptığı bu paylaşımın akabinde birçok şahıstan de takviye bildirisi aldı.
Aldığı takviye bildirilerinden sonra da bu türlü teşekkür etti:
Siz ne diyorsunuz bu yaşanan olaya?
Bu ortada... Öyküsünün tamamına buradan ulaşabilirsiniz!