Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıyameti bekleyelim. bu gün yada yarın

Kıyameti bekleyelim. bu gün yada yarın

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kıyamet alametlerini yaşadığımız şu asırda bana göre kimse ile dargın kalmamalı , kimsenin hakkına tecavüz etmemeli, kul hakkı ile Allah katına çıkmamalı, gücümüzün yettiği kadar Kur'an hükümlerini yerine getirmeliyiz diye düşünüyorum ve bu istikamette elimizden geldiği kadar Yaratıcımızın hoşnutluğunu kazanmak için çaba sarfedelim diyorum eksiğim kusurum var ise affola

Kuran, Ay'ın yarılması olayını, eskilerin kıyamet alametidediği bir bağlamda değerlendiriyor Öyleyse yarıldıfiilinin di'li geçmiş zaman kipinde kullanılması o olayın geçmiş bir zamanda gerçekleştiğini değil, ileride gerçekleşeceğinin kesin olduğunu vurgulamak içindir Nitekim Kuran, gelecek zamanda olacak olayların kesinliğini vurgulamak amacıyla bu anlatım biçimini sık sık kullanır

Kuran'ın 54 Suresi'nin adı olan Kamerin Türkçe karşılığı Aydır Bu surenin büyük bir bölümünde, kendilerine gönderilen peygamberlerin uyarılarını gözardı edenNuh, Ad, Semud ve Lut halkının, Firavun ve çevresinin başlarına gelen yıkımlar anlatılır Aynı zamanda birinci ayette kıyamet vakti ile ilgili çok önemli bir mesaj verilir:

Rahman Rahim olan Allah'ın adıyla
1 Saat (kıyamet vakti) yakınlaştı ve ay yarıldı

Bir anlamı ile Kuran'da kıyametin yaklaştığının bir alameti olarak bildirilen Ay'ın yarılması, 20 Temmuz 1969 tarihinde ABD'li astronotların Ay'a çıkarak, Ay toprağını kazmaları ile gerçekleşmiştir ( Allah bilir)

Nasa Ay'ı Bombaladı
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) su araştırmaları
çerçevesinde kapsamında Ay'ın güney kutbunu başarılı bir şekilde bombaladıAmerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) su araştırmaları çerçevesinde kapsamında Ay'ın güney kutbunu başarılı bir şekilde bombaladı

LCROSS (Lunar Crater Observation and Sensing Satellite) adı verilen uzay aracı ikiye ayrılarak, birkaç dakika arayla Ay'a çarptı Bilim adamlarının füzenin çarpmasıyla havaya yayılan bulut içerisinde buz veya buhar halinde su arayacağı belirtilirken, Ay'da su olduğu daha önce yapılan araştırmalarda bilinmesine rağmen suyun daha çok kutup yakınlarında güneş görmeyen kraterlerin içinde toplandığı tahmin ediliyor Havaya yayılan bulut içerisinde su bulunması durumunda, Ay'dan su elde edebilen bir Ay Üssü kurma ihtimalinin de artacağı kaydedildi Bilim adamları deney sonucunda su izinin bulunmasının büyük bir keşif olacağını düşünürken, çarpışma etkisiyle ay yüzeyinden yaklaşık 350 ton civarında toprak yükseldiği ifade edildi Allah yar ve yardımcımız olsun

858,465Konular
981,146Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt