kıyamette sorguya çekilecek birincil 3 birey! 1549029784 1549029784 kiyamettesorguyacekilecekilk3kisi5c54519ca86c2kiyamettesorguyacekilecekilk3kisi5c54519ca86c2 http:img471imageshackusimg4715633duaazabnh6 1549029784 1549029784 kiyamettesorguyacekilecekilk3kisi5c54519d6bcf8kiyamettesorguyacekilecekilk3kisi5c54519d6bcf8 http:img413imageshackusimg4139159cehennemateidf9gif Ebu Hureyre radıyallahü anh'den anlatılır: ResulüIlah aleyhisselam şöyle buyurdu: Kıyamet gününde üç kişi başlangıçta sorguya çekilir: Birincisi, cihad sırasında ölen kimsedir ancak, Allah'ın huzuruna getirilir ve Allah , kendisine verilmiş olan nimetleri önüne serer O da,bunlara nail olduğunu itiraf eder Bunun üstüne Allah kendisine: Bu mazhar olduğun nimetler içerisinde ne yaptın? diye sorar O da: Senin yolunda şehid oluncaya değin savaştım, cevabını verir Allah Teala: Yalan söylüyorsun; sen yiğit desinler diye savaştın ve sana y iğit dediler de, der Sonra meleklerin kendisini almalarını emreder ve yüz üstü sürüklendirilerek cehenneme atılır İkincisi, ilim tahsil edip başkasına da öğreten ve Kur'an okuyan kimsedir fakat, bu da Allah'ın huzuruna getirilir ve Allah kendisine verilmiş olan nimetleri bir bir sayar ve önüne serer O da bunları tasdik eder Ve Allah kendisine: Bu eriştiğin nimetler içerisinde ne yaptın? diye sorar O da: İlim tahsil ettim, ilmi başkasına öğrettim ve senin rızan için Kur'an okudum diye karşılık verir: Allah kendisine: Yalan söylüyorsun, sen ilmi, alim desinler diye öğrendin Kur'anı da hoş Kur'an okuyan kişi desinler diye o kudun Ve sana böyle dediler de, der Daha Sonra meleklere kendisini almalarını emreder ve yüz üstü sürüklendirilerek cehenneme atılır Üçüncüsü de, Allah'ın kendisine bolluk verdiği, malların her çeşidini ihsan ettiği kimsedir ki Allah'ın huzuruna getirilir ve Allah kendisine bahşedilen nimetleri karşısına çıkarır O da bütün bunların kendisine verildiğini kabul eder ve Allah sorar: Şu nail olduğun nimetlerle ne yaptın?der O da: Verilmesini istediğin ne dek yer varsa, daima o yerlerde ve o yolda,dağıttım, diye cevap verir Allah Teala: Yalan söylüyorsun Sen tüm bunları kendine ne cömerd adam! dedirtmek için yaptın Ve sana böyle dediler de, der Sonradan meleklere onu almalarını emreder Ve yüz üstü sürüklendirilerek cehenneme atılır