iltasyazilim
FD Üye
Kıyır Elmalı Kurabiye (Annemin Tarif Defterinden) Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket oda ısısında yumuşamış margarin ya da tereyağ
*1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*4 yemek kaşığı toz şeker
*1 fiske tuz
*Yarım paket kabartmatozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un(Yumuşak bir hamur olacak)
İç malzemesi;
*4 adet orta boy elma
*3 yemek kaşığı tozşeker
*1 avuç ince çekilmiş ceviz ya da fındık içi
*1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Kıyır Elmalı Kurabiye (Annemin Tarif Defterinden) Tarifi Yapılışı Oda ısısın da yumuşamış yağ sıvı yağ şeker ve yoğurt karıştırma kabında bir güzel karıştırılır 2 bardak un vanilya bir fiske tuz ve kabartma tozu eklenip yoğurulur Daha sonra un gerektikçe kaşıkla ilave edilip sert olmayan yumuşak bir hamur yoğurulur Önceden pişirip soğuttuğumuz elmalı iç harcımız alınır (Elmalar soyulup rendelenir Küçük bir tencere ya da tava da toz şeker ilavesi ile orta ateşte elmalar suyunu çekene dek pişirilir En son tarçın ve ceviz ya da fındık içi eklenip karıştırılır Soğumaya bırakılır )
Hamurdan küçük parçalar koparılıp avuç içinde bastırılarak açılır İçine harçtan konulur ve yuvarlak olacak şekilde kapatılır Siz istediğiniz şekli verebilirsiniz
Yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır 200 derece soğuk fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir Soğuduktan sonra pudra şekeri elenerek servis edilir
Not; iç harcını çikolatalı lokumlu katı kıvamlı puding ya da krema ile yapabilirsiniz
Afiyet olsun
*1 paket oda ısısında yumuşamış margarin ya da tereyağ
*1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*4 yemek kaşığı toz şeker
*1 fiske tuz
*Yarım paket kabartmatozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un(Yumuşak bir hamur olacak)
İç malzemesi;
*4 adet orta boy elma
*3 yemek kaşığı tozşeker
*1 avuç ince çekilmiş ceviz ya da fındık içi
*1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Kıyır Elmalı Kurabiye (Annemin Tarif Defterinden) Tarifi Yapılışı Oda ısısın da yumuşamış yağ sıvı yağ şeker ve yoğurt karıştırma kabında bir güzel karıştırılır 2 bardak un vanilya bir fiske tuz ve kabartma tozu eklenip yoğurulur Daha sonra un gerektikçe kaşıkla ilave edilip sert olmayan yumuşak bir hamur yoğurulur Önceden pişirip soğuttuğumuz elmalı iç harcımız alınır (Elmalar soyulup rendelenir Küçük bir tencere ya da tava da toz şeker ilavesi ile orta ateşte elmalar suyunu çekene dek pişirilir En son tarçın ve ceviz ya da fındık içi eklenip karıştırılır Soğumaya bırakılır )
Hamurdan küçük parçalar koparılıp avuç içinde bastırılarak açılır İçine harçtan konulur ve yuvarlak olacak şekilde kapatılır Siz istediğiniz şekli verebilirsiniz
Yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır 200 derece soğuk fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir Soğuduktan sonra pudra şekeri elenerek servis edilir
Not; iç harcını çikolatalı lokumlu katı kıvamlı puding ya da krema ile yapabilirsiniz
Afiyet olsun