iltasyazilim
FD Üye
Kıyır Kıyır Az Malzemeli Baklava (Harika Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 çay kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
Açmak için;
*Buğday nişastası
İçi için;
*Ceviz
*1 paket tereyağı 250 gramlık
*1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Kıyır Kıyır Az Malzemeli Baklava (Harika Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı
Hamur için olan tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz Hamuru 2 saat buzdolabında dinlendirelim Buzdolabından çıktıktan sonra 30 minik beze haline getiriyoruz Ve nişastayla tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz 3 yufkada bir ceviz serpiyoruz Tüm yufkaları bu şekilde bitirdikten sonra kesip erittiğimiz tereyağına sıvı yağıda ekleyip iyice kaynatıyoruz Ve dilimlediğimiz baklavanın üstüne kızarttığımız yağı döküp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz Şerbetide hazırlayıp ikiside ılık olacak şekilde üstüne döküyoruz
Afiyet olsun
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 çay kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
Açmak için;
*Buğday nişastası
İçi için;
*Ceviz
*1 paket tereyağı 250 gramlık
*1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Kıyır Kıyır Az Malzemeli Baklava (Harika Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı
Hamur için olan tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz Hamuru 2 saat buzdolabında dinlendirelim Buzdolabından çıktıktan sonra 30 minik beze haline getiriyoruz Ve nişastayla tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz 3 yufkada bir ceviz serpiyoruz Tüm yufkaları bu şekilde bitirdikten sonra kesip erittiğimiz tereyağına sıvı yağıda ekleyip iyice kaynatıyoruz Ve dilimlediğimiz baklavanın üstüne kızarttığımız yağı döküp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz Şerbetide hazırlayıp ikiside ılık olacak şekilde üstüne döküyoruz
Afiyet olsun