iltasyazilim
FD Üye
Kıyır Kıyır Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr margarin veya tereyağ
*1 tane yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*335 su bardağı un
İçi için;
*4 tane orta boy elma
*4 yemek kaşığı toz şeker
*Biraz tarçın
En üstü için;
*Pudra şekeri
Kıyır Kıyır Elmalı Tart Tarifi Yapılışı Elmaları soyup rendeleyelim üzerine şeker ekleyip pişirelim En son üzerine tarçın ekleyip, soğuması için bekletelim Hamuru için yumuşamış olan margarine yumurta, şeker, sıvı yağı ekleyip karıştıralım Unu yavaş yavaş eklerken vanilya ve kabartma tozunu da ilave edelim Elimize yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edelim Hamurdan bir parça ayırıp buzlukta bekletelim En son üzeri için kullanılacak Tart kalıbına kelepçeli kalıba yada borcama hamuru koyup elimizle bastırarak kenarlarına kadar yayalım Üzerine pişirip soğuttuğumuz elmaları dökelim Yaklaşık yarım saat kadar buzlukta beklettiğimiz hamurun diğer parçasını en üste rendeleyelim 180 derecede pişirelim Biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim Afiyet olsun ?
*125 gr margarin veya tereyağ
*1 tane yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*335 su bardağı un
İçi için;
*4 tane orta boy elma
*4 yemek kaşığı toz şeker
*Biraz tarçın
En üstü için;
*Pudra şekeri
Kıyır Kıyır Elmalı Tart Tarifi Yapılışı Elmaları soyup rendeleyelim üzerine şeker ekleyip pişirelim En son üzerine tarçın ekleyip, soğuması için bekletelim Hamuru için yumuşamış olan margarine yumurta, şeker, sıvı yağı ekleyip karıştıralım Unu yavaş yavaş eklerken vanilya ve kabartma tozunu da ilave edelim Elimize yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edelim Hamurdan bir parça ayırıp buzlukta bekletelim En son üzeri için kullanılacak Tart kalıbına kelepçeli kalıba yada borcama hamuru koyup elimizle bastırarak kenarlarına kadar yayalım Üzerine pişirip soğuttuğumuz elmaları dökelim Yaklaşık yarım saat kadar buzlukta beklettiğimiz hamurun diğer parçasını en üste rendeleyelim 180 derecede pişirelim Biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim Afiyet olsun ?