iltasyazilim
FD Üye
Kıyır Kıyır Kalbura Bastı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paket margarin
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı su
*Yarım çay kaşığı karbonat
*4 5 su bardağı un
İçine;
*Ceviz
Şerbeti;
*2 5 su bardağı şeker
*2 5 su bardağı su
*1 2 damla limon
*1 yemek kaşığı pekmez
Kıyır Kıyır Kalbura Bastı Tarifi Yapılışı İlk olarak geniş bir kabın içine erittiğimiz margarini koyalım daha sonra 1 bardak su ve 1 bardak sıvı yağıda ekleyelim Karbonat ve unumuzu koyup iyice yoğuralım hamur biraz dinlenirken biz bir tencerede 2 5 su bardağı şeker, 2 5 su bardağı suyu kaynatalım İnmesine yakın birkaç limon damlatalım Şerbet biraz soğuyunca pekmez ilave edelim Bu arada dinlenmiş hamurumuza elimizle şekil verelim içine cevizini koyup kapatalım 180 derecede pişirelimBiraz kızarınca fırından çıkaralım hamur sıcak olacak şerbet soğuk olucak şerbeti üzerine döküp dinlendirelim
Şimdiden afiyet olsun
*Yarım paket margarin
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı su
*Yarım çay kaşığı karbonat
*4 5 su bardağı un
İçine;
*Ceviz
Şerbeti;
*2 5 su bardağı şeker
*2 5 su bardağı su
*1 2 damla limon
*1 yemek kaşığı pekmez
Kıyır Kıyır Kalbura Bastı Tarifi Yapılışı İlk olarak geniş bir kabın içine erittiğimiz margarini koyalım daha sonra 1 bardak su ve 1 bardak sıvı yağıda ekleyelim Karbonat ve unumuzu koyup iyice yoğuralım hamur biraz dinlenirken biz bir tencerede 2 5 su bardağı şeker, 2 5 su bardağı suyu kaynatalım İnmesine yakın birkaç limon damlatalım Şerbet biraz soğuyunca pekmez ilave edelim Bu arada dinlenmiş hamurumuza elimizle şekil verelim içine cevizini koyup kapatalım 180 derecede pişirelimBiraz kızarınca fırından çıkaralım hamur sıcak olacak şerbet soğuk olucak şerbeti üzerine döküp dinlendirelim
Şimdiden afiyet olsun