iltasyazilim
FD Üye
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*150 gr tereyağı
*2 yemek kaşığı irmik
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı karbonat
*3 su bardağı un
şerbet için
*3 şu bardağı toz şeker
*2,5 şu bardağı su
*yarım limon
iç harcı
*ufalanmış ceviz
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlayalım*sonra yumurta yumuşamış tereyağı irmik yoğurt iyice yoğurulur sonra un eklenir En son karbonat konup iyice yoğurulur Yoğurma işlemi bitince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp rendenin küçük tarafında iyice bastırıp*içine ceviz koyup rulo saralım yağlanmış tepsiye dizip 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip hemen sıcak kalburabastıların üzerine soğumuş şerbeti dökün afiyet olsun
*1 yumurta
*150 gr tereyağı
*2 yemek kaşığı irmik
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı karbonat
*3 su bardağı un
şerbet için
*3 şu bardağı toz şeker
*2,5 şu bardağı su
*yarım limon
iç harcı
*ufalanmış ceviz
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlayalım*sonra yumurta yumuşamış tereyağı irmik yoğurt iyice yoğurulur sonra un eklenir En son karbonat konup iyice yoğurulur Yoğurma işlemi bitince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp rendenin küçük tarafında iyice bastırıp*içine ceviz koyup rulo saralım yağlanmış tepsiye dizip 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip hemen sıcak kalburabastıların üzerine soğumuş şerbeti dökün afiyet olsun