Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıymalı Ali Nazik

Kıymalı Ali Nazik

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kıymalı Ali Nazik Tarifi İçin Malzemeler

*1 kilo patlıcan
*yarım kilo kıyma
*1 adet kuru soğan
*2 adet kırmızı biber
*3 adet yeşil biber
*1 adet domates
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Damak zevkinize göre kimyon, karabiber, pul biber ve tuz
*Miktarı isteğe bağlı sarımsaklı yoğurt

Kıymalı Ali Nazik Tarifi Yapılışı Bugün hem lezzetli hemde bir o kadar pratik tarif olan Ali nazik tarifi vericem Yemeğimize patlıcanlarımızı köz tavasında veya ocakta közleyerek başlıyorum Közlenen patlıcanları kolayca soyabilmek için soğumaya bırakıyorum Bu sırada içimi hazırlamaya başlıyorum Kapaklı bir tencere’ye önce kıymamı koyuyorum ve suyunu çekene kadar pişiriyorum Suyunu çeken kıymama yağı ve soğanları ekleyip 5 dakika kavuruyorum Daha sonra biberleri de ekleyerek 5 dakika kavuruyorum En son domatesi, salçayı ve baharatları ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyorum O pişerken patlıcanlarımı soyup bıçakla iyice eziyorum Ezilen patlıcanı miktarı isteğe bağlı hazırlanan yoğurtla iyice karıştırıyorum Patlıcanla yoğurt özleşene kadar karıştırıyorum Servis tabağına aldığım patlıcanın üzerine kıyma harcımı koyuyorum İsteğe bağlı tere yağında pul biber yakarak servis edebilirsiniz Sevgilerimle

858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt