iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Beşamel Soslu Brokoli Tarifi İçin Malzemeler
*1 baş brokoli
*Su
*Yarım çay bardağı süt
Kıymalı iç için;
*250300 gr kıyma
*1 adet soğan
*2 adet domates
*1 adet kapya kırmızı biber
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*12 (yarım) tatlı kaşığı biber salçası
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Beşamel sosu için;
*1 yemek kaşığı tereyağı+ 1 yemek kaşığı sıvı yağ
*15 yemek kaşığı un
*15 su bardağı süt (su bardağı ölçüsü: 200 ml)
*Tuz
*Karabiber
Üzeri için;
*Kaşar peynir
Kıymalı Beşamel Soslu Brokoli Tarifi Yapılışı Kışın vazgeçilmezi, vitamin ve mineral deposu olan brokoli beşamel sos, kıyma ve kaşarla birleşince ortaya muhteşem bir lezzet çıkıyor
Öncelikle brokolilerin kökleri temizlenir, çiçeklere ayrılır, yıkanır ve kaynamış su ve sütle 5 dk haşlanır, suyu süzülür (Süt kokusunu alacaktır ) Haşlanmış brokoliler fırın tepsisine alınır
Kıymalı harç hazırlanır Kıyma suyunu çekene kadar kavrulur Soğanlar ve biberler yemeklik doğranır kıymaya eklenir Salça ve küp küp doğranmış domatesler, tuz ve baharatlar kıymaya eklenir, 510 kadar kavrulur ve ocaktan alınıp fırın kabındaki brokolinin üzerine dökülür
Beşamel sosu için tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyulup eritilir Tereyağı eriyince, üzerine un ilave edilir ve kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavrulur Kavrulan unun üzerine, azar azar süt eklenip, topaklanmaması için çırpıcı ile hızlı hızlı karıştırılır Pürüzsüz hale gelen sosun içerisine, tuz ve karabiber ilave edilip, kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirilir
Son olarak beşamel sos da kıymalı harcın üzerine dökülür 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir ve kaşarlar eklenir
Kaşarlar eriyip kızarmaya başlayınca fırından alınır, sıcak servis edilir
Afiyet olsun
*1 baş brokoli
*Su
*Yarım çay bardağı süt
Kıymalı iç için;
*250300 gr kıyma
*1 adet soğan
*2 adet domates
*1 adet kapya kırmızı biber
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*12 (yarım) tatlı kaşığı biber salçası
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Beşamel sosu için;
*1 yemek kaşığı tereyağı+ 1 yemek kaşığı sıvı yağ
*15 yemek kaşığı un
*15 su bardağı süt (su bardağı ölçüsü: 200 ml)
*Tuz
*Karabiber
Üzeri için;
*Kaşar peynir
Kıymalı Beşamel Soslu Brokoli Tarifi Yapılışı Kışın vazgeçilmezi, vitamin ve mineral deposu olan brokoli beşamel sos, kıyma ve kaşarla birleşince ortaya muhteşem bir lezzet çıkıyor
Öncelikle brokolilerin kökleri temizlenir, çiçeklere ayrılır, yıkanır ve kaynamış su ve sütle 5 dk haşlanır, suyu süzülür (Süt kokusunu alacaktır ) Haşlanmış brokoliler fırın tepsisine alınır
Kıymalı harç hazırlanır Kıyma suyunu çekene kadar kavrulur Soğanlar ve biberler yemeklik doğranır kıymaya eklenir Salça ve küp küp doğranmış domatesler, tuz ve baharatlar kıymaya eklenir, 510 kadar kavrulur ve ocaktan alınıp fırın kabındaki brokolinin üzerine dökülür
Beşamel sosu için tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyulup eritilir Tereyağı eriyince, üzerine un ilave edilir ve kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavrulur Kavrulan unun üzerine, azar azar süt eklenip, topaklanmaması için çırpıcı ile hızlı hızlı karıştırılır Pürüzsüz hale gelen sosun içerisine, tuz ve karabiber ilave edilip, kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirilir
Son olarak beşamel sos da kıymalı harcın üzerine dökülür 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir ve kaşarlar eklenir
Kaşarlar eriyip kızarmaya başlayınca fırından alınır, sıcak servis edilir
Afiyet olsun