iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Beşamel Soslu Karnıbahar Tarifi İçin Malzemeler
*Orta büyüklükte yarım karnabahar
Haşlamak için;
*Su
Beşamel sos:
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*15 yemek kaşığı un
*15 su bardağı süt
*Tuz
*Karabiber
Kıymalı kısım için;
*100 gram kıyma
*1 adet soğan
*1 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı salça
*Arzu edilen baharatlar
*En üste kaşar rendesi
Kıymalı Beşamel Soslu Karnıbahar Tarifi Yapılışı Karnabaharlar yumuşak bir kıvam alana kadar haşlanır Daha sonra üzerine kavurduğumuz kıyma koyulur Daha sonra beşamel sosu üzerini iyice kaplayacak şekilde döküyoruz ve hafif karıştırıyoruz En üstü rendelediğimiz kaşarlarla kaplıyoruz Ben biraz galeta unuda serpiyorum Hafif çıtırlık katıyor kaşarlar kızarınca ve fırına veriyoruz Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz 180 derecede alt üst ayarda
*Orta büyüklükte yarım karnabahar
Haşlamak için;
*Su
Beşamel sos:
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*15 yemek kaşığı un
*15 su bardağı süt
*Tuz
*Karabiber
Kıymalı kısım için;
*100 gram kıyma
*1 adet soğan
*1 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı salça
*Arzu edilen baharatlar
*En üste kaşar rendesi
Kıymalı Beşamel Soslu Karnıbahar Tarifi Yapılışı Karnabaharlar yumuşak bir kıvam alana kadar haşlanır Daha sonra üzerine kavurduğumuz kıyma koyulur Daha sonra beşamel sosu üzerini iyice kaplayacak şekilde döküyoruz ve hafif karıştırıyoruz En üstü rendelediğimiz kaşarlarla kaplıyoruz Ben biraz galeta unuda serpiyorum Hafif çıtırlık katıyor kaşarlar kızarınca ve fırına veriyoruz Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz 180 derecede alt üst ayarda